Kytičkový Morphopolis hlásá inspiraci Machinariem
zdroj: tisková zpráva

Kytičkový Morphopolis hlásá inspiraci Machinariem

29. 11. 2013 14:15 | Preview | autor: Adam Homola |

České Machinarium nejen že bylo skvělé, ale inspirovalo taky ostatní tvůrce her. Jedním z nich jsou třeba Micro Macro Games, jejichž novota Morphopolis už vyšla a je tak rozkošná, že se někomu může po vizuální stránce líbit ještě víc, než robotické Machinarium.

V Morphopolis hrají hlavní roli květinky a vůbec flóra obecně. Najdete zde ale méně herních mechanismů, než v Machinariu. Nejde totiž ani tak o adventuru, jako spíš o hru typu hidden object. Budete tedy primárně koukat, prozkoumávat a objevovat.

Vedle Machinaria zmiňují tvůrci jako svou inspiraci také The Tiny Bang Story a chlubí se tím, že celá hra je v plnohodnotném 1080p a jako takovou ji doporučují hrát na přístrojích s vysokým rozlišením - tedy iPad či MacBook s Retinou, nový Nexus 7 nebo některé notebooky s Windows. Hra však je a bude dostupná skoro na všem. Vedle Windows a Macu je to Andorid, iOS a dokonce Blackberry. Časem se dostane také na Windows Phone 8 a Kinde Fire, ale tam zatím není.

...

Morphopolis se skládá z pěti kapitol a v každé z nich je několik propojených obrazovek, mezi kterými můžete skrolovat. Už z podstaty hidden object žánru je vaším úkolem posbírat pár věcí, abyste odstranili překážku stojící v cestě, nebo budete muset vyřešit nějaký jednoduchý puzzle.

Morphopolis vypadá kouzelně, ale spíše to bude asi jen taková ta ideální hra na tablet do postele, na relax před spaním, než že byste u ní jásali nadšením nad herními mechanikami. Vyzkoušet ji můžete už teď, k dostání je na webu tvůrců za 10 dolarů.

Nejnovější články