League of Legends chce motivovat a odměnit slušné hráče
zdroj: tisková zpráva

League of Legends chce motivovat a odměnit slušné hráče

14. 11. 2014 20:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Agresivní, nespolupracující a škodící hráče je nutné v multiplayerových hrách trestat, ale zároveň by se nemělo zapomínat na přesný opak. Na tu většinu, která se chová normálně, hry neopouští, ostatním nenadává a hru úmyslně nekazí. Ví to Valve a stejně tak Riot Games, tvůrci League of Legends. Naštěstí pro dušení zdraví většiny hráčů je těch problémových jedinců minimální množství. Riot Games se ale chtěli inspirovat u pozitivních hráčů a oznámili sympatické bonusy pro všechny normální lidi.

Jestliže jste neměli v sezóně 2014 v League of Legends omezený chat nebo pozastavený účet, můžete se těšit na boost Influence points, který bude trvat čtyři výhry. Nedostanete ho ale hned - vzhledem k velkému počtu hráčů to bude chvilku trvat, ale ke všem by se měl IP boost dostat někdy v průběhu příštího týdne. Dobrých hráčů je totiž opravdu drtivá většina, jak vývojáři odhalili na fórech.

Ban na 14 dnů, permanentní ban nebo restrikci chatu dostalo pod jedno procento všech hráčů. A co se týče letošního roku, tak 95 procent hráčů nedostalo absolutně žádný postih. Jakkoliv jde o maličkou skupinu "nenormálních" hráčů, jde o menšinu hlasitou, která dokáže ostatním hru zkazit. To si Riot uvědomují a proto oznámili, že budou v brzké době testovat nové systémy na eliminaci leaverů, AFKářů a úmyslných feederů. Zdůraznili také, že hráči, kteří se takto chovají, nejsou v komunitě vítáni.

Pozitivní post na fórech uzavřeli Riot hezkým bonusem - pokud jim na fóra napíšete nějaký příklad pozitivního chatu ze hry a máte ověřený email, dostanete v brzké době nějaký hezký dáreček. Co to je nevím, ale jako motivace pro další pozitivní chování to jistě poslouží. Systém pro rychlé odlifrování leaverů oznámili i Blizzardi pro Heroes of the Storm, Valve to v Dota 2 také řeší a vůbec se tím zabývá každé studio provozující online hru. Univerzální rada by přitom mohla být tak jednoduchá: chovejte se slušně...

Nejnovější články