Lednové várce her pro PS Plus dominuje Day of the Tentacle a This War of Mine
zdroj: tisková zpráva

Lednové várce her pro PS Plus dominuje Day of the Tentacle a This War of Mine

29. 12. 2016 16:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Předplatitelé služby PlayStation Plus budou mít v lednu k dispozici pestrý výběr her zdarma. Tradiční nabídka her v rámci předplatného se i pro tentokrát vyhne obrovským tříáčkovým titulům, ale zase nabídne ověřené a povedené kousky včetně Day of the Tentacle Remastered a This War of Mine: The Little Ones.

Remaster oldschool adventury Day of the Tentacle by neměl chybět ve virtuální knihovně žádného fanouška žánru, ale poslouží dobře i nováčkům. Původní hra sice vyšla v roce 1993, ale zase tolik nezestárla. Remaster ji navíc přeleštil tak, že si z recenze na Games odnesla skvělou devítku, a stojí tak za zahrání i dnes. Hra navíc podporuje Cross Buy i pro PS Vita, takže můžete hrát i na handheldu, pokud ho máte.

Z úplně jiného soudku je This War of Mine: The Little Ones, depresivní „simulátor“ přežívání civilistů ve válkou zničeném a zmítaném městě. Na rozdíl od Day of the Tentacle je This War of Mines extrémně vážná a řeší téma, které je v kontextu her stále poměrně netradiční. Zatímco původní hra si odnesla z recenze osmičku, dodatek The Little Ones už vyfasoval šestku.

zdroj: tisková zpráva

Obě hry budou v lednu dostupné pro PS4, ale pokud jste se ke koupi konzole současné generace stále nerozhoupali, a hrajete pořád na PlayStation 3, dostanete také dva kousky. Tím prvním je arkádová závodní akce Blazerush, u níž si můžete vzpomenout na staré Micro Machines, a která má na Metacritic hodnocení 70 bodů.

Druhým kouskem pro PS3 je povedená stealth plošinovka The Swindle – ta si v recenzi na Games vysloužila osmičku. The Swindle podporuje Cross Buy pro PS4 a PS Vita. Na Vitě si pak budete moct zahrát puzzle arkádu typu „spoj tři“ Azkend 2 a bojovou adventuru Titan Souls, které dal Ondřej Švára sedmičku.

Nejnovější články