Legendary Gary rozděluje svůj čas mezi počítačové hry a skutečný život
zdroj: tisková zpráva

Legendary Gary rozděluje svůj čas mezi počítačové hry a skutečný život

1. 12. 2017 9:30 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Gary je člověk jako každý z nás. Přes den žije obyčejný život, chodí do práce, baví se s kamarády, používá Messenger na svém chytrém telefonu s prasklým displejem… Prostě jeden ze sedmi miliard. Ale v noci, v noci se Gary stává legendární postavou v počítačové hře Legend of the Spear. Ale tahle konkrétní hra je přeci jen něčím jiným, než se na první pohled zdá. A Garyho nudný život je rázem naruby.

Legendary Gary je hra ve hře, která mísí adventurní prvky s RPG, zatímco souboje řeší tahově. Vy, hráč, který hraje za postavu, která hraje za postavu, se v první půlce herního dne oddáváte klasické hratelnosti The Sims, kdy se staráte o svého svěřence Garyho, pomáháte mu s těžkými rozhodnutími a formujete jeho dosud bídný osobní život směrem k lepšímu.

V té druhé, temnější půlce dne s Garym usednete k počítačové hře Legend of the Spear a společně se promlátíte hordou nepřátel. Souboje jsou tahové, ale jak vy a vaši společníci, tak i nepřátelská monstra jednají v jednu a tu samou chvíli. Neomezuje vás žádný čas ani náhodná čísla. Prostě navolíte akce a posunete se o kousek vpřed. Postupem času stoupá obtížnost soubojů, ale zároveň se vám odemykají nové schopností a tím pádem i taktické možnosti.

zdroj: Vlastní

Pravá zábava nastoupí ve chvíli, kdy se oba světy začnou záhadně prolínat. Gary již dříve platil za podivína, který tráví večery u počítače hraním nějakých nesmyslů. Ale když se repliky z Legend of the Spear začnou objevovat i mimo herní svět, začne si podivně připadat i on sám.

Neměl snad otevírat tu tajemnou skříňku, která se mu objevila před dveřmi? A když už ji otevřel, bylo moudré aktivovat přiložený kód na „Steamu“? Jak mohl tou dobou tušit, že je naprosto nepostradatelným článkem pro své blízké, a jak se teď má odtrhnout od pohlcující hratelnosti?

Na to už musíte přijít sami. Legendary Gary (Steam) vzbuzuje velkou spoustu otázek, a s blížící se novou verzí filmu Jumanji je navíc ideální čas si něco takového zahrát. Přesné datum vydání nám jediný autor Evan Rogers nesdělil, ale počítejte se začátkem příštího roku. Zajímavé je, že jmenovaný autor není v herním průmyslu žádným nováčkem, protože jako programátor stál u zrodu her The Last of Us a What Remains of Edith Finch. Vývoj je tak ve zkušených rukách.

Nejnovější články