Leon a Claire se vrací - Capcom konečně ukázal remake Resident Evil 2
zdroj: tisková zpráva

Leon a Claire se vrací - Capcom konečně ukázal remake Resident Evil 2

13. 6. 2018 13:05 | Preview | autor: Adam Homola |

Capcom oznámil remake Resident Evil 2 už v roce 2015, teď se projekt konečně plně představuje a zahrajeme si ho i relativně brzy. Remake jednoho z nejlepších dílů série vyjde už na začátku příštího roku pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Nejde o žádný remaster nebo nějaký polovičatý remake, ale o kompletní předělávku původní hry od základů. Předělávat se bude do takové míry, že se můžete rozloučit například s původním systémem statických kamer. Nově si Resident Evil 2 zahrajete z pohledu třetí osoby, s kamerou umístěnou za ramenem hlavního hrdiny/hrdinky.

Opět se totiž vrací Leon S. Kennedy a Claire Redfield se svými oddělenými příběhovými kampaněmi, respektive oddělenými pohledy na stejné události v Raccoon City. Remake Resident Evil 2 poběží na enginu Capcomu jménem RE Engine a hra poběží na příslušných platformách v rozlišení 4K.

zdroj: Archiv

Další technologickou vychytávkou je reakce zombíků na vámi způsobené poškození v reálném čase, kdy uvidíte dopad každé střely (kterých ale moc nebude...). Už se tak při zasažení zombíka nespustí jen toporná animace, ale uvidíte detailní výsledek celé vaší “práce”.

Z remaku Resident Evil 2 toho ukázal Capcom v přiloženém videu docela dost a další informace i materiály dostaneme jistě brzy. Hra totiž vyjde už 25. ledna 2019.

Nejnovější články