Letošní ročník F1 nabídne 20 historických formulí a kariéru miláčka médií
zdroj: tisková zpráva

Letošní ročník F1 nabídne 20 historických formulí a kariéru miláčka médií

16. 7. 2018 11:11 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Závodní série F1 nám v loňském ročníku předvedla ty vůbec nejlepší formule. F1 2018 tak čeká překonávání opravdu vysoko položené laťky, k čemuž by měla dopomoci zatím nejpropracovanější kampaň, veteráni ze 70. a 80. let a návrat velké ceny Německa a Francie.

Letošní ročník herních formulí začíná již 24. srpna na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Teoreticky bychom se měli dočkat minimálně stejných kvalit jako loni. Proč by v Codemasters měli měnit něco, co nemá daleko k dokonalosti? Novinky proto nebudou zásadně měnit hratelnost, ale spíš doplní pár mezer.

K nejdůležitější změně dojde v rámci závodní kariéry. Už v dřívějších dílech série jste mohli odpovídat na otázky zvídavých novinářů, ale v F1 2018 by měl být celý systém mnohem propracovanější. Na každé odpovědi záleží. Váš charakter ovlivní atmosféru celého týmu, kvalitu práce na vozidle i cenu jednotlivých komponent, a dokonce bude mít jistý dopad i na týmy soupeřů.

zdroj: Archiv

Jak budete ve světě formulí známější, začne víc a víc záležet na vašem vystupování. Můžete se směřovat jako showman nebo naopak profesionální závodník. Ale není to jen na vás. Protože prezentujete celou stáj, měli byste svým projevem vyjít vstříc potřebám týmu. Ne každý totiž stojí o Jamese Hunta. Někdo chce Niki Laudu.

O dalších novinkách v kariéře se rozpovídá druhý vývojářský deníček, který přiblíží například možnost navštívit konkurenční týmy a prodiskutovat případný přestup, ke kterému může dojít i v průběhu sezóny. Rovněž si budete moci zvolit svého rivala pro daný šampionát. Ten doplní Circuit Paul Ricard velké ceny Francie a Hockenheimring velké ceny Německa.

zdroj: Archiv

Druhou a zatím poslední oznámenou novinkou je osm historických vozidel, která doplní dvanáctku z F1 2017. Z roku 1976 se můžete těšit na Huntův McLaren M23D a Laudovo Ferrari 312 T2, které jste mohli vidět v opěvovaném snímku Rivalové. Dalšími čtyřmi vozy ze 70. a 80. let jsou Lotus 72D (Emerson Fittipaldi, 1972), Lotus 79 (Mario Andretti, 1978), Ferrari 312 T4 (Jody Scheckter, 1979) a McLaren MP4/1B (John Watson, Niki Lauda, 1982).

Dvacítku historických formulí uzavírá novodobější dvojice Brawn BGP-001 (2009) a Williams FW25 (2003). Tyto dva kousky dostanete jen k předobjednávce takzvané Headline Edition, jinak si je budete muset dokoupit v podobě DLC, které vyjde 60 dní po vydání hry. Jsem zvědavý, jestli letošní ročník bude konečně tím, který si sáhne na absolutní hodnocení.

zdroj: Archiv

Nejnovější články