Life is Strange 2 sleduje road trip dvou bratrů
zdroj: tisková zpráva

Life is Strange 2 sleduje road trip dvou bratrů

21. 8. 2018 14:37 | Preview | autor: Šárka Tmějová |

Obyčejní teenageři s neobyčejnými schopnostmi jsou zřejmě leitmotivem série Life is Strange. Druhý díl s bratry Diazovými coby protagonisty se odehrává tři roky po událostech první série, a bude je sledovat na jejich dobrodružné cestě po západním pobřeží severní Ameriky. Nepříjemné okolnosti je totiž donutily utéct z domova.

První epizoda přitom začíná zatraceně obyčejně. Šestnáctiletý Sean se vrací ze školy se svou kamarádkou Lylou a plánují, kde sehnat alkohol na večerní halloweenskou párty, aby konečně dobyl srdce krásné Jenn. Jde si říct o peníze otci, který mu je kupodivu poskytne právě kvůli upřímnosti, že si za ně chce koupit pivo. Zodpovědné rodičovství!

Jeho bráška Daniel si chystá kostým zombie na večerní koledu a z kukuřičného sirupu si vyrobil spoustu umělé krve. Sean v kuchyni sbalí ještě brambůrky s tím, že „na té párty snad bude i normální jídlo“, a jde zavolat Lyle. Ta se vysměje jeho balicí strategii, kterou chce použít na Jenn, ale než ho stihne poučit o té správné, přeruší jejich telefonát ruch na dvorku.

Daniel totiž umělou krví upatlal Seanova nejprotivnějšího agresivního spolužáka, který se odmítá spokojit s omluvou za špinavé tričko. Můžete se mu postavit, nebo Danielovi vynadat, nicméně nehledě na volbu se konflikt vyhrotí natolik, že je jeho výsledkem hořící policejní auto a trojice lidí buď mrtvá, nebo v bezvědomí. Sean s Danielem mezi nimi nejsou, ale přidružené okolnosti je donutí opustit Seattle a vydat se na dlouhou cestu do Mexika, odkud pochází jejich táta.

Na cestě Sean pátrá po původu svých nadpřirozených schopností, ale hlavně se musí starat o mladšího Daniela. Rozhodnutí, která mají nějaký dopad, tentokrát symbolizuje dvojice vlků, a v podstatě ho jimi vychováváte. Vývojáři zmiňují, že je do jisté míry samostatný, různě se toulá po lokacích a upozorňuje vás na zajímavé věci v okolí.

zdroj: Archiv

Danielovu výchovu ilustrují na příkladu s čokoládovou tyčinkou v autě s otevřeným okýnkem. Můžete ji snadno ukrást a udělat mu radost, na druhou stranu z toho později pravděpodobně usoudí, že krádež je morálně v pořádku. Příběh se odehrává ve stejné realitě jako první Life is Strange a The Awesome Adventures of Captain Spirit, ale můžeme počítat maximálně s drobnými odkazy na Max a Chloe – nejspíš právě kvůli nejistému osudu městečka Arcadia Bay.

Life is Strange 2 bude sestávat z pěti epizod, z nichž první se dočkáme už 27. září. Na The Awesome Adventures of Captain Spirit přitom přímo navazuje, respektive si z nich bere uložená data, takže ho z disku ještě nemažte, případně máte měsíc na jeho dohrání, které zabere zhruba dvě hodiny.

Nejnovější články