Limbo vás pravděpodobně vyděsí i na nových konzolích
zdroj: tisková zpráva

Limbo vás pravděpodobně vyděsí i na nových konzolích

20. 10. 2014 12:09 | Preview | autor: Adam Homola |

Logická plošinovka Limbo, která vyšla už v roce 2010, se asi chystá i na nové konzole. Černobílá hra od studia Playdead vyšla původně už pro Xbox 360, aby se následně dostala na PC, PlayStation 3, PlayStation Vita, Linux a iOS zařízení. A stejně jako se FEZ postupně objevil na téměř všech platformách, mohlo by se i Limbo podívat na nové konzole. Informace o možném portu pro Xbox One sice zatím není oficiální, ale vychází z webu korejské ratingové organizace, jak informuje Joystiq.

Ratingové organizace sice mohou udělat chyby, ale když se na jejich webech něco objeví, většinou to není omylem a jde skutečně o rating pro připravované vydání nové hry. Z technologického hlediska možná neexistuje moc důvodů, kvůli kterým by mělo cenu hrát Limbo zrovna na nových konzolích - hra je po vizuální stránce natolik specifická, že jí vyšší výkon Xbox One nebude asi k ničemu platný. Jde ale spíše o nové publikum...

Jakkoliv může být hra na Xbox One stejná, její vydání na dalších platformách může být prospěšné pro vývojáře - nejenom, že získají další zdroj příjmů, ale hlavně se připomenou, zatímco pracují na své novince Inside. Ta byla oznámená na letošní E3 a snad vyjde někdy v průběhu příštího roku na Xbox One. V mezičase si mohou majitelé konzole od Microsoftu dát Limbo znova, pokud web ratingové organizace nelže.

Nejnovější články