Logická plošinovka Hue vás nechá upravovat svět skrze změnu barvy
zdroj: tisková zpráva

Logická plošinovka Hue vás nechá upravovat svět skrze změnu barvy

9. 9. 2016 17:31 | Preview | autor: Adam Homola |

Standardní mustr logické plošinovky s hopsáním, lezením a přesouváním věcí oživila novinka Hue barvou. Na začátku uvidíte skoro až depresivně šedý svět, v němž budete postupně objevovat jeho barevné části. Celý svět pak měníte tím, že změníte barvu jeho pozadí. Na tom stojí mechanika všech puzzlů a je to také způsob, jak můžete najít hrdinčinu ztracenou matku.

Hue je částečně i adventurou, se spoustou postav, kdy má každá vlastní osobnost a příběhové pozadí, ale všichni slouží pouze k dokreslení atmosféry a popohnání příběhu kupředu. Základem hry a hlavním tahounem hratelnosti jsou právě hrátky se změnou barvy.

Ta funguje na principu pozadí, tedy když je pozadí například modré a vám stojí v cestě žlutý kvádr, stačí na místě změnit barvu světa na žlutou a kvádr je fuč. Podobným způsobem se vypořádáte nejen s překážkami, ale také nástrahami, či pohyblivými prvky na mapě.

Vývojáři ze studia Fiddlesticks Games myslí i na barvoslepé hráče, takže Hue budete moct hrát i v případě, kdy vám rozpoznávání některých barev dělá problémy. Hra je dostupná na Steamu (Windows, Mac, Linux) za 15 eur a koupit si ji můžete i na PlayStation 4 a Xbox One. V přípravě je ještě verze pro handheld PlayStation Vita.

zdroj: Archiv

Nejnovější články