Maelstrom nabídne námořní bitvy lidí, trpaslíků, orků a obřích monster
zdroj: tisková zpráva

Maelstrom nabídne námořní bitvy lidí, trpaslíků, orků a obřích monster

7. 3. 2018 9:50 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Zdá se, že se blíží zlatý věk onlinových lodních bitev. Hledáte-li spíš příklon k realitě, obraťte se na World of Warships. Pokud máte v krvi piráta, počkejte si na Sea of Thieves nebo Skull and Bones. A pokud vám ani ty nejsou dost dobré, tak mrkněte na novinku Maelstrom, která je právě teď na Kickstarteru a již za měsíc vstoupí do early accessu.

Maelstrom slibuje epické námořní bitvy, kde se střetnou hráči v rolích prostých lidí, naštvaných orků a technických trpaslíků. Hlavní boj sice probíhá mezi nimi, a to do posledního muže, ale občas rachot z děl vzbudí hlubinné potvory, kterým jsou nějaké konflikty ukradené. Každý je nepřítel! To samozřejmě platí i v případě titulního vodního víru.

Všem hráčům jsou k dispozici tři typy střeliva rozdělené podle dostřelu a udíleného poškození. Každá loď je pak obklopena čtyřmi štíty (zepředu, zezadu a ze stran), které chrání její trup před proděravěním. Střelba z kanónů ale není jedinou cestou k vítězství. Nechybí možnost narážení a nalodění se na cizí loď.

zdroj: Vlastní

Lodě můžete upravovat po vzhledové i funkční stránce, stejně tak si volíte kapitána se speciálními schopnostmi a celou posádku, která rovněž napomáhá vlastnostem vašeho plavidla. To vše se obejde bez mikrotransakcí, což jistě nepotěší milovníky lootboxů. Tvůrci z Gunpowder Games v tomto směru plánují „jen“ DLC s novými rasami.

Maelstrom zní docela slibně a můžete si ji vyzkoušet již tento víkend. Právě totiž probíhá kickstarterová kampaň a po její dobu (20 dní) dostanou všichni backeři každý víkend přístup do testovací bety. Stačí tak backnout, vyzkoušet a v případě nelibosti podporu jednoduše zrušit. Jakmile kampaň skončí, hra se přesune na Steam do early accessu, kde si pobude neurčitou dobu.

Nejnovější články