Magic: The Gathering Arena už brzy přivítá všechny nadšené karbaníky v otevřené betě
zdroj: tisková zpráva

Magic: The Gathering Arena už brzy přivítá všechny nadšené karbaníky v otevřené betě

20. 9. 2018 14:30 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Tak už je to tady. Po téměř jednom roce končí uzavřená beta onlinové verze karetní hry Magic: The Gathering. A to znamená jediné – nával obrovského množství nových hráčů, kteří neměli to štěstí a nedočkali se v průběhu uzavřeného testování svého klíče. Koncem září už může vstoupit úplně každý, přičemž my, věrní testeři, se můžeme těšit na zajímavé novinky.

V průběhu následujícího týdne dojde k mnoha událostem. Jako první se zastaví nákup za reálné peníze, a to už zítra. Avšak stále můžete utrácet své nastřádané zlaťáky a diamanty za boostery a eventy. Uzavřená beta pak nadobro zavře své brány v pondělí.

Poté bude následovat úplný výmaz všech našich účtů. Jediné, co si přenesete z uzavřené do otevřené bety, jsou diamanty nakoupené za reálné peníze, uvítací bundly a odměny z různých kódů. Nově se budete muset přihlásit k účtu Wizards, čímž vás MtG: Arena provede hned po prvním spuštění otevřené bety.

zdroj: Archiv

Ta startuje příští čtvrtek, 27. září, ve 22:00 našeho času. Aktivní hráči jistě tuší, že je přivítá nová edice Guilds of Ravnica (kompletní seznam karet zde). V papírové podobě si sice odbude svou premiéru „až“ o víkendu 29.-30. září, ale v online verzi bude k mání už od čtvrtka.

Největší změnou pro dosavadní hráče bude představení nového módu Sealed, který můžete znát z fyzické předlohy (pokud jste někdy zavítali na takzvané Prerelease nové edice, tedy například zmiňovaný víkend s Guilds of Ravnica, pak víte, o čem je řeč).

Formát Sealed vám za vstupní poplatek poskytne šest boosterů nové edice, ze kterých si postavíte ideálně 40karetní balíček pro následný turnaj. Na rozdíl od Draftu karty nekolují mezi hráči a nevybíráte si je po jedné. Jednoduše otevřete boostery a hned stavíte ze všech karet.

Testeři uzavřené bety se navíc mohou těšit na děkovnou odměnu v podobě tří promo planeswalkerů ze setu Guilds of Ravnica Mythic Edition – Ral, Izzet Viceroy, Teferi, Hero of Dominaria a Vraska, Gorgon Queen.

zdroj: Archiv

Co se edic týče, tak v tomto případě si Wizardi připravili trochu nemilé překvapení. Jelikož 5. října dochází k rotaci formátu Standard, otevřená beta bude chudší o edice Kaladesh, Aether Revolt, Amonkhet a Hour of Devastation. Jakmile si tvůrci vymyslí vlastní způsob rotace v onlinové verzi (a zakomponují třeba i další formáty jako je Modern), vrátí tyto edice zpět. Ale ne dřív než příští rok.

Otevřená beta vás tedy přivítá edicemi Ixalan, Rivals of Ixalan, Dominaria, Core Set 2019 a samozřejmě i novou Guilds of Ravnica. Wizardi ještě hodlají propojit papírový a digitální svět pomocí kódů, které naleznete ve fyzických produktech.

Pokud se zúčastníte Prerelease, dostanete vstupenku do virtuálního eventu. Planeswalker decky budou mít kód pro odemčení stejných balíčků v Areně a přibližně v jednom z osmi boosterů bude kód pro tři digitální boostery. Vše se týká pouze edice Guilds of Ravnica a nikde není psáno, že by šlo o standardní přístup u všech budoucích edic. Akce zároveň není dostupná ve všech zemích, tak doufejme, že my tu smůlu nemáme.

zdroj: Archiv

Tím vývoj Magic: The Gathering Arena nekončí. Wizardi mají v plánu velké věci, z nichž jmenují jen pár zásadních. V budoucnu bychom se měli dočkat možnosti zahrát si s konkrétními hráči, chystají se experimentální formáty a události, pracuje se na smysluplnějším hráčském progresu, přibudou kosmetické předměty (jiná záda karet, více avatarů) a hledá se lepší řešení páté kopie jedné karty (v MtG může každý balíček obsahovat maximálně 4 karty stejného názvu, takže každá další je vám k ničemu).

Nebudu vám nic nalhávat, s Vaškem tu vedeme vášnivé diskuze a už se připravujeme na Sealed formát pročítáním postupně odhalovaných karet z nadcházející edice Guilds of Ravnica. Doufáme, že se s vámi v Aréně potkáme, a až jednou bude možnost vyzvat na souboj konkrétního hráče, možná vás zkusíme porazit v nějakém GamesPlayi.

Whispering-Snitch-Guilds-of-Ravnica-MtG-Art zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články