Majitelé Switche ze západu se mohou těšit na portovaného Monster Huntera
zdroj: tisková zpráva

Majitelé Switche ze západu se mohou těšit na portovaného Monster Huntera

11. 5. 2018 13:29 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Lednový Monster Hunter: World příjemně překvapil snad úplně každého, kdo se mu rozhodl dát šanci. V mém případě to bylo vůbec první setkání se sérií a nemohu si ho vynachválit. Tehdy jsem si jen posteskl, že si živoucí svět s krásnými monstry nemohu dopřát na cestách na Switchi. Ale koncem srpna vystřídá stesk radost, i když prvním Monster Hunterem této konzole bohužel nebude ten aktuální.

Nintendo se totiž rozhodlo – jako v mnoha předchozích případech – sáhnout po hře z vlastních předchozích systémů. Řeč je o Monster Hunter Generations, která vyšla v létě roku 2016 na 3DS. Západní trh Severní Ameriky a Evropy se tak může těšit na lehce upravenou verzi s rozšířeným názvem Monster Hunter Generations Ultimate.

Japonci si tenhle kousek užívají už od 25. srpna loňského roku pod názvem Monster Hunter XX. Na náš trh tedy dorazí ta samá hra s jiným logem a s ročním zpožděním, konkrétně 28. srpna. S 3DS verzí nemám vzhledem k výše řečenému pražádné zkušenosti, ale dle tiskové zprávy zde nechybí stopování monster, jejich zábavně zdlouhavá likvidace a výroba různých předmětů a vybavení z jejich kůží a kostí.

zdroj: PlayStation YouTube

Přesto nejde o identickou hru s Monster Hunter: World. Hlavní odlišností jsou takzvané Hunter Arts, tedy speciální útoky, které vyvoláte jednoduše ťuknutím na dotykovou obrazovku. Zároveň si vybíráte ze šesti různých bojových stylů, z nichž dva jsou ve verzi Ultimate novinkou (jeden vás odměňuje novými pohyby za sekvenci úspěšných zásahů, druhý vás nechá vyrábět předměty přímo v boji).

Monster Hunter Generations Ultimate oproti svému předchůdci dále nabízí nové oblasti k prozkoumání, nová pro sérii ikonická monstra a novou úroveň úkolů zvanou „G“ rank, která je ještě o level výš ve smyslu obtížnosti. Děj přitom zůstává nezměněný – stále musíte ochránit čtyři vesnice před čtveřicí megabossů.

Různé zdroje tvrdí, že tento díl série Monster Hunter není tolik přívětivý k nováčkům. Zvažte tedy, jestli radši nezačít letošním hitem, do kterého se dá nastoupit celkem snadno, i když také v jistých místech postrádá vysvětlivky nevšedních mechanismů. Pokud jste hráli původní 3DS verzi, můžete si do Switche přenést uložené pozice. Zbývá otázka ceny. Snad si Nintendo nevyžádá zeldovský strop…

Nejnovější články