Mario Tennis Aces nabídne triviální pinkání i taktickou hloubku už v červnu
zdroj: tisková zpráva

Mario Tennis Aces nabídne triviální pinkání i taktickou hloubku už v červnu

11. 3. 2018 14:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Mario Tennis Aces byl jedním z největších oznámení minulého Nintendo Direct. V tom aktuálním jsme se dozvěděli jak datum vydání, tak řadu herních detailů. Nový tenis s Mariem a jeho partou si zahrajeme už 22. června, kdy hra vyjde exkluzivně na Nintendo Switch. Půjde vlastně o vůbec první sportovní hru s Mariem na Switchi a Nintendo hned připravilo nový titul, nikoliv jen předělávku posledního Mario Tennis: Ultra Smash z Wii U, tak jako to udělalo v případě Mario Kart 8 (Deluxe).

V novém Mario Tennis Aces si zahrajete samozřejmě i za Maria, ale k dispozici budete mít přes patnáct postav: Donkey Kong, Waluigi, Peach, Chain Chomp, Toadette, Yoshi a další. Každá postava bude přitom vhodná na něco trochu jiného, a tak komu sedne třeba Daisy, tomu to nemusí jít s velkým Chain Chompem.

Hra bude podporovat lokální i online mulitplayer pro až čtyři hráče a samozřejmostí je i podpora pro pohybové ovládání skrze Joy-Cony. Hlavními novinkami jsou ale kompletně nové pohyby a s nimi spojené taktické možnosti.

Tím prvním je speciální střela Zone Shot, kdy dostanete možnost skrze pohybové ovládání přesně zamířit a určit, kam tenisák poletí. Pokud ho váš soupeř nestihne správně vychytat, obdrží jeho raketa jeden bod poškození. Za tři body poškození se mu raketa zlomí, a pokud nemá v záloze náhradní, je konec zápasu a vy jste vyhráli.

zdroj: Cinemart

Soupeř ale může jakýkoliv váš Zone Shot odvrátit perfektním odpalem, kterým se aktivuje Block, jeho raketa žádné poškození nedostane a míč letí zase vaším směrem. Možnost blokování platí i pro nejsilnější útok Special Shot. Ten sežere hodně energie, jenže zase může zničit soupeřovu raketu na jediný zásah.

Další vychytávkou je Zone Speed, zdejší pojmenování pro zpomalení času. Díky tomu můžete doběhnout míče, které byste jinak neměli šanci stihnout. Všechny tyto speciální pohyby a schopnosti ale stojí nějakou energii, která se vám v průběhu zápasu pomalu a postupně dobíjí. Energii si můžete relativně rychle doplňovat skrze Trick Shot, jenže ten zase vyžaduje perfektní načasování.

Mario Tennis Aces tak jednoduše nejde spamovat jeden speciální pohyb za druhým. Místo toho je nutné šetřit energii a řešit, zda ji využít na útok či spíše na obranu. Vývojáři ale mysleli i na nejmenší, či na ty nenáročné z dospělých, a nabídnou také úplně obyčejný herní mód bez energie a bez výše zmíněných vychytávek. Jednoduše si tak půjde jen normálně pinkat a neřešit taktiku za používáním speciálních schopností a energie.

Jak už padlo minule, ve hře bude po dlouhé době přítomen i příběhový mód, jenže z něj nám toho tvůrci v aktuálním Directu moc neukázali. Chybět nebudou ani speciální turnaje a na ně napojené odměny například v podobě oblečků či dokonce nových postav.

galerii na kartě hry se můžete podívat na několik nových obrázků a v přiloženém videu pak na spoustu nových záběrů z hraní. Na Switch toho bude během léta vycházet hodně, ale Mario Tennis Aces nejspíš jen tak nezapadne.

Nejnovější články