Mass Effect přijde také na PC
zdroj: tisková zpráva

Mass Effect přijde také na PC

4. 1. 2008 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

SÓLOKAPR: sci-fi RPG epos, nejatmosféričtější hru podzimu, si užijete nejen na Xboxu 360.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Akční sci-fi RPG Mass Effect, kterému unikla desítka jen o fous a které mnozí považují za nejatmosféričtější hru podzimu (známý americký recenzent se dokonce omluvil, že ji zdrbal po moc krátkém zahrání), má za prvních šest týdnů pobytu na trhu (polovina listopadu až konec roku) celosvětově na kontě 1,6 milionu kusů. Není sice jasné, jestli se tím myslí skutečně prodané kusy nebo jen vyexpedované do obchodů (spíš ta druhá varianta, jako celkově vyexpedovaných 17,7 milionů Xboxů 360, za poslední čtvrletí 3 mil., a 8,1 milionů Halo 3). Ale to není tak důležité, mnohem důležitější je naše vlastní zjištění, že tento původně xboxový epos opravdu vznikne i ve verzi pro osobní počítače.

Tvrzení se neopírá o pouhý snadno předvídatelný odhad, který může učinit kdokoli s odvoláním na obdobné případy s Jade Empire a Knights of the Old Republic, nýbrž stojí na reálných základech. Poprvé jsme se o záměru přichystat konverzi Mass Effect na PC dozvěděli od důvěryhodného zdroje, který si nepřál být jmenován, před pár měsíci. Podle něj se má port objevit už letos na jaře a být lokalizován do češtiny (což bude u takové ukecané hry docela fuška), nicméně termín neberte jako jistou věc, mohl se mezitím změnit.

Pokoušeli jsme se tuto informaci ověřit přímo v BioWare, kteří tehdy na konverzi ještě nezačali pracovat. Pravděpodobně ji svěřili některému osvědčenému externímu studiu, tak jako u všech portů nebo pokračování v minulosti. Jsou totiž velmi zaneprázdněni - minimálně Star Wars onlinovkou pro LucasArts, dalším MMO, nějakým PS3 titulem, vzkříšením PCčkového Dragon Age, konzolovým Mass Effect 2 (jeho vydavatelem má zůstat Microsoft, který se na tom prý dohodl s EA) a poslední dny se ještě začalo spekulovat o Jade Empire 2 (to měl již jeden smrtelník vidět v pohybu).

Vraťme se však k našemu pátrání. Základní novinářská poučka zní, že vše by mělo být ověřeno aspoň ze dvou zdrojů. Navíc se veškeré plány BioWare/Microsoftu mohly velice snadno změnit po transformaci do EA nebo po slabém odbytu PC verze Gears of War. Před časem jsme se proto rozhodli se zveřejněním informace ještě sečkat a asi uhádnete, co následovalo...

Tento týden nám jiný insider, úplně nezávisle na tom prvním, potvrdil, že konverze Mass Effect na PC skutečně bude, že má vyjít v letošním roce a posloužit i jako předvoj xboxového Mass Effect 2 (ten mimochodem v létě podpoří ještě druhý díl knižního románu s podtitulem Ascension). Těšíme se, ale zároveň se trochu bojíme eventuálního vyžadování Windows Vista/DirectX 10. Co na skvělou zprávu výše říkáte vy?

zdroj: vlastní

jd

Nejnovější články