Mechanické město Clockwork City otevře své brány v The Elder Scrolls Online
zdroj: tisková zpráva

Mechanické město Clockwork City otevře své brány v The Elder Scrolls Online

12. 9. 2017 9:33 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Onlinová odnož fantasy série The Elder Scrolls se za svou několikaletou existenci dočkala úctyhodného počtu DLC, bezplatných updatů a jednoho velkého datadisku Morrowind. Díky tomu jste mohli navštívit různé kouty světa Tamriel, pořídit si a vybavit vlastní dům, nosit velice speciální vybavení a podobně. Nyní je v přípravě další DLC, které vás vezme do plně mechanizovaného města Clockwork City a doprovodí ho další update s novým PvP módem pro Battlegrounds.

Dáme si malou lekci ze smyšlené historie. Velmi, velmi dávno žil velice mocný bůh Sotha Sil, který si kladl nemalé ambice. Rozhodl se definovat budoucnost a pozměnit tvář celého světa. K tomu mu mělo posloužit jím vybudované mechanické město, které postavil hluboko pod povrchem země. Plány mu bohužel nevyšly, ale zanechal za sebou alespoň magické místo Clockwork City.

Přestože se Clockwork City nachází v regionu Morrowind, nemusíte vlastnit stejnojmenný datadisk pro The Elder Scrolls Online, ale stačí vám základní hra. A ještě tedy aktivní členství v programu ESO Plus, díky kterému máte všechna DLC zdarma. Jinak musíte zavítat do herního obchodu Crown Store a vytáhnout své reálné stříbrňáky.

The Elder Scrolls Online zdroj: tisková zpráva

Clockwork City zahrne novou oblast, ve které je naprosto vše na mechanické bázi. V centru města se tyčí Mosazná pevnost, za jejímiž hradbami jste v relativním bezpečí. Zde můžete v klidu obchodovat, vyrábět věci a rozmlouvat s důležitými postavami. Ale tam venku mimo pevnost, tam už se o bezpečí mluvit nedá. Sotha Sil totiž zapomněl (asi záměrně) svým divokým fabrikantům vštípit tři zákony robotiky, takže ti se na vás vrhnou při první příležitosti.

Mechanický svět dále skrývá dva bosse, dvě neprozkoumaná podzemí, novou zkoušku pro skupinu 12 hráčů, kde postupně nebo klidně najednou čelíte třem bossům, nové denní úkoly, unikátní sety vybavení, sběratelské předměty atd. Vše je zasazené do kontextu příběhové linky, kde se po boku čaroděje Divaytha Fyra vydáváte za bájným artefaktem a snažíte se odhalit konspiraci bohů/démonů Daedra. Pravda může navždy změnit Clockwork City, ale i celý Tamriel.

Ruku v ruce s novým DLC vyjde již šestnáctý update, který bude dostupný zdarma úplně všem. Díky tomu si budete moci měnit traity na svém vybavení ve speciálních stanicích (jednu takovou naleznete přímo v Mosazné pevnosti). Záměnu bohužel neprovedete jen tak na koleni, ale musíte se naučit patřičný skill a také potřebujete nový materiál – transmutační krystaly. Ty získáte za dokončení módů na úrovni veterán.

Update dále rozšíří obsah datadisku Morrowind o nový mód typu Battlegrounds nazvaný Crazy King. Jedná se o běžný King of the Hill, kde je úkolem vašeho týmu zabrat důležitý bod mapy. Ale v tomto případě se onen důležitý bod neustále mění svou pozici v rámci mapy. Více informací se o tomto PvP módu dozvíme později.

The Elder Scrolls Online zdroj: tisková zpráva

Samozřejmostí updatu je oprava chyb, optimalizace výkonu, vyvážení mechanismů, ale také integrace podpory konzole Xbox One X nebo nový systém sledování vývoje traitů. DLC Clockwork City ani 16. update zatím nemají stanovený datum vydání.

Nejnovější články