MMO, do kterého se zamilujete - Love.
zdroj: tisková zpráva

MMO, do kterého se zamilujete - Love.

1. 12. 2009 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Převratný, neobvyklý a alternativní projekt jediného švédského programátora slibuje revoluci v žánru - a získává fanoušky po celém internetu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Už dobré dva roky bývá označována za přelom a evoluci v počítačových hrách, byť její fanoušci se rekrutují výhradně z řad zapřelých alternativců, fanoušků téměř nedostupného sharewaru a nadšenců do všeho nového. Zkrátka, z ambiciózního MMO projektu Love od programátora Eskila Steenberga se postupně stala tak trochu "trendy" záležitost, které už před měsíci podlehli nejen "elitáři" z fór Neogaf, ale třeba také redaktoři britského Computer & Video Games. A protože hra si postupně nachází cestičky i do prestižních papírových herních časopisů, snad není od věci si o ní něco málo říci.

Love je konceptuální projekt z pera jediného muže, který nechce dělat cokoliv, co už bylo udělané. Hra patrně nejvíc připomíná jeden velký, pestrobarevný a persistentní svět, na jehož podobě mají hráči úplně stejný tvůrčí podíl jako sám autor. A za ručičku vás po tomhle fantaskním světě plném vesmírných nebul, podivných tvarů a impresionistického zbarvení rozhodně nikdo vodit nebude.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Váš avatar či lépe řečeno entita se na začátku hry zapíše jako jeden z umělců, kteří se podílejí na vzniku tohoto sférického světa. Budete ho moci vytesávat ze všech možných materiálů, rozbíjet obrovská skaliska a tvarovat je ke své libosti. Podivně primitivní design tohoto neznámého světa zkrátka brzy splyne s vaší tvůrčí vizí. A nebudete v tom sami: s ostatními hráči totiž budete muset spolupracovat, třeba na stavbě pevnosti, ve které byste se ubránili před počítačem ovládaným šikem protivníků.

Ti budou mít stejné cíle jako vy: udělat ze světa svůj vlastní domov, dovést si do tepla svých domovů elektřinu z vodních mlýnů a získat zvláštní předměty, kterými se budou ve hře odemykat další stavitelské potřeby. Autor hry je sice sám označuje za příšery, k tomu, co se ale v jiných titulech jmenuje nestvůra nebo zombie, bude mít umělá inteligence z Love daleko: tvořit ji totiž budou podivné tvary vyryté z mlhoviny.

Protože hra se momentálně nachází ve stádiu rané alfy, všechno tu může každým dnem zmizet. "Strávíte dny sázením trávy a instalováním oken do svého paláce, který ráno zmizí," popisuje současný stav titulu redaktor PC Gameru. I přesto stěží skryje své nadšení - ostatně jako skoro každý, kdo měl tu čest s Love přijít do styku. Labyrinty z kamene, teleporty, hrady létající v oblacích a všeobecná umělecká orgie. No řekněte, nezní to lákavě?

Love pro PC je ve velmi rané fáze vývoje a patrně nevyjde dřív než koncem příštího roku.
zdroj: GamesRadar

levis

Nejnovější články