Mojang a Bethesda se dohodly ve sporu o název Scrolls
zdroj: tisková zpráva

Mojang a Bethesda se dohodly ve sporu o název Scrolls

12. 3. 2012 13:14 | Preview | autor: levis |

Bethesda a Mojang ukončily dohodou soudní spor ohledně užití slůvka "scrolls" v názvu karetní hry Scrolls od Mojangu, což dle právníků Bethesdy porušovalo ochrannou známku Elder Scrolls. Situace je nyní taková, že Mojang postoupil Bethesdě trademark, ale měnit jméno své hry nemusí. Jen slíbil, že nebude vyvíjet hru podobnou Elder Scrolls se jménem Scrolls.

Mojang nemusí Bethesdě v rámci dohody ani nic platit "Akorát jsem musel podepsat dokument, který měl asi miliardu stran, takže právníci na tom určitě vydělali. Jsem rád, že nebudou trpět hlady" napsal Markus Persson z Mojangu na Twitteru.


Spor přitom iniciovala Bethesda, přičemž od října nesměl Mojang dočasně o své (stále vyvíjené) hře mluvit jako o Scrolls. Bethesda se bála, že by si ho hráči pletli se sérií Elder Scrolls a mohli by karetní hru třeba považovat za derivát RPG titulů. Velmi brzy se to však Mojangu podařilo zvrátit, takže první kolo sporu vyhráli Švédové. Nakonec celá věc tedy skončila dohodou, jak se dalo předpokládat. Celé věci jsme se věnovali v sérii článků, které si můžete přečíst na kartě hry, jež vyjde do konce roku.

Nejnovější články