Mongolskou civilizaci povede v datadisku Rise and Fall Čingischán
zdroj: tisková zpráva

Mongolskou civilizaci povede v datadisku Rise and Fall Čingischán

20. 12. 2017 16:42 | Preview | autor: Adam Homola |

Po Nizozemsku se tentokrát podíváme pro změnu na východ, a to až do dalekých asijských stepí. Dalším nově představeným národem do datadisku Rise and Fall pro výbornou (recenze) Civilization VI budou totiž Mongolové. A ty nemůže vést přirozeně nikdo jiný než proslulý Temüdžin, lépe známý jako Čingischán.

Temüdžin začal hromadit jednotky, už když mu bylo něco přes dvacet let. Začal u svých bratrů, a postupem let vybudoval armádu o zhruba 20 000 mužích. Porazil Tatary a byl známý mimo jiné i tím, jak brutálně mstil svého otce. S nepřáteli neměl žádné slitování.

Temüdžin pak sjednotil všechny stepní kmeny, a právě tehdy dostal titul Čingischán. Pod jeho vedením se můžete těšit na Keshig – unikátní jednotku, která zatopí všem nepřátelům na dálku. Jde o lučištníky na koních, kteří původně sloužili jako Čingischánova nejvěrnější skupina válečníků. 

Na jednu stranu to byli bodyguardi, na druhou stranu i eskorta pro pomalu se pohybující civilisty nebo podpůrné jednotky. Keshig tak budou logicky těžit ze všech herních vylepšení týkající se koní a kavalerie.

zdroj: Archiv

Unikátním vylepšením políčka je pak Ordu, vysoce mobilní palácový stan, který byl centrem nomádských Mongolů. Pro chána šlo o mobilní velitelství, pro vás půjde o pohybové bonusy pro lehkou i těžkou kavalerii.

Slušný bonus vám pak dá i Örtoo, mongolská unikátní schopnost. Jednalo se v podstatě o systém zásobovacích cest obdařených podpůrnými stanovišti pro poslíčky. Ve hře půjde o něco jako bojovou verzi obchodní cesty, která vám bude zvyšovat Combat Strength i Diplomatic Visibility.

Sid Meier’s Civilization VI: Rise and Fall zdroj: tisková zpráva

Poslední unikátní novinkou je schopnost vůdce Mongol Horde. Díky ní získají všechny jednotky kavalerie bojový bonus a šanci na převedení nepřátelské jízdy na svou stranu, což už tak velkou hordu ještě víc nafoukne a vy se díky tomu budete moct převalit přes další nebožáky.

Čingischán bude jedním z devíti vůdců devíti nových civilizací, se kterými se setkáme v datadisku Civilization VI: Rise and Fall. Ten vyjde na PC už 8. února.

Nejnovější články