Monster Hunt rozšiřuje Hearthstone o nové hrdiny s nevídaně mocnými schopnostmi
zdroj: tisková zpráva

Monster Hunt rozšiřuje Hearthstone o nové hrdiny s nevídaně mocnými schopnostmi

26. 4. 2018 18:30 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Když jsem prvně viděl, co se do Hearthstonu chystá s rozšířením The Witchwood, hlasitě jsem polkl, vykulil oči a dočista se vyděsil. Worgeni, co se vám v ruce přeměňují v lidi a zase nazpátek! Strašidelný les plný nepředstavitelných monster! A uprostřed toho všeho, jako velký hnusný pavouk v síti, zlá čarodějnice. Ještě že budou hráči moct celému tomu hororu učinit přítrž v novém singleplayerovém příběhovém módu Monster Hunt.

The Witchwood vyšel před pár týdny, takže karty ozdobené novými mechanikami jako Rush nebo Echo už zdobí hráčské balíčky a namáhavě si klestí cestu do mety. Monster Hunt je ale úplně jiné zvířátko – takové, které je naschvál nefér a staví zákonitosti multiplayeru kompletně na hlavu. Nečekejte žádné vybalancované souboje. Jeden ze čtyř unikátních hrdinů stvořených speciálně pro tenhle mód bude v každém zápase bojovat o holé přežití.

Na své cestě za spravedlností musíte zlikvidovat osm stále obtížnějších bossů náhodně vybraných z široké soupisky, a ten poslední bude stát za to. V cílové rovince narazíte na nemesis hrdiny, v jehož kůži se právě pohybujete, a hra vám celé dobrodružství okoření spoustou dialogů a kousíčků příběhu. A když se vám podaří vyhrát Monster Hunt za všechny čtyři hrdiny a porazit všechny čtyři arcirivaly, čeká vás úplně poslední konfrontace se samotnou čarodějnou vládkyní lesa.

Naštěstí pro vás a pro nedaleké město Gilneas jsou hrdinové pro tuhle výpravu perfektně vybaveni. Disponují takovými schopnostmi, které byste mezi obyčejnými třídami hledali marně. Třeba takový Houndmaster Shaw tak trochu kombinuje Paladina s Hunterem a za 2 many vyvolá 1/1 pejska se schopností Rush, která znamená, že může okamžitě útočit na soupeřovy příšery – nikoli však na soupeře samotného.

Hearthstone: The Witchwood zdroj: tisková zpráva

Tyhle schopnosti budou postupně rozšířeny o pasivní vylepšení podle vašeho výběru. Jedno z těch Shawových například říká, že místo 1/1 budou jeho pejsci 3/1, a to už je slušný bonus do útoku. Taky si budete průběžně rozšiřovat svůj balíček. Začnete s celkem průměrnou sbírkou, jen abyste se postupně vypracovali ve zkušeného lovce monster – nebo zemřeli a začali znovu od píky.

Shaw ale podle mě není nejzajímavějším hrdinou. O tohle ocenění se perou zbylí tři, a začal bych nespoutaným worgenem Dariusem Crowleym. Tenhle kanonýr má před sebou na stole vyložené dělo, kterým za dvě many střílí do soupeřových příšer – do těch, jež se na hracím plánu nacházejí přímo proti němu. Vy pozici kanónu můžete ovlivňovat tím, že vedle něj vyložíte jinou kartu a posunete ho tak do strany. Dokonce to můžete zařídit i tak, že mine všechny soupeřovy příšery a napálí salvu přímo do nepřátelského hrdiny.

Hearthstone: The Witchwood zdroj: tisková zpráva

Vtipná je i Tess Greymane, která za 2 many umí aktivovat Hero Power jménem Scavenge. Ta znamená, že dostanete nabídku tří náhodných třídně specifických kouzel, která byla během hry zahrána, a Tess si jedno z nich vezme do ruky. Líbí se vám nesmírně silné zaklínadlo, které po vás neustále hází některý boss? Slečna Greymane bude schopná obrátit magickou sílu proti svému majiteli.

A podle mě vůbec nejšílenější je Toki, Time-Tinker, časová čarodějka. Ta má jednou za kolo možnost bez placení restartovat celý svůj tah. Proč by něco takového dělala? Z jednoduchého důvodu. Její sbírka je plná karet s náhodnými efekty, a když její ohnivé koule a magické střely omylem trefí něco, co nechtěla (například její vlastní obličej), může se vysmát bohu RNG a zkusit to ještě jednou. Zajímavé to může být i v případě, kdy se vám třeba tah celkem povede, není to žádná katastrofa, ale máte hazardérský pocit, že napodruhé by to mohlo být ještě lepší…

Hearthstone: The Witchwood zdroj: tisková zpráva

V závěrečné bitce proti zlé čarodějnici pak můžete využít všechny čtyři hrdiny najednou. S jedním začínáte, další tři vám čekají v ruce jako neobyčejně mocné karty, které ho v pravou chvíli nahradí. Pokud se vám to všechno podaří, odměnou vám bude speciální karetní rub. A co je pozitivní: zdá se, že singleplayerový obsah do Hearthstonu tím zdaleka nekončí. S různými více nebo méně bláznivými příběhovými módy se počítá i pro příští rozšíření, a můžu říct, že Monster Hunt a jemu podobné vylomeniny spolehlivě přitahují i odrodilce mého typu, který by se už k Ranked multiplayeru ani nepřiblížil.

Nejnovější články