Moto Racer 4 oživuje klasické závody systémem nápaditých módů
zdroj: tisková zpráva

Moto Racer 4 oživuje klasické závody systémem nápaditých módů

4. 5. 2016 15:16 | Preview | autor: Adam Homola |

Od vydání prvního dílu Moto Racer uplynulo skoro dvacet let a i když chystaný Moto Racer 4 významné výročí sice o rok nestihne, chce sérii inovovat pomocí nových herních módů. Čtvrtý díl vyjde na PC, Mac, PlayStation 4 a Xbox One 13. října a vzniká v Unreal Engine 4.

Mezi nové módy tvůrci nepočítají Time Trial, Single Race ani Championship, které berou jako samozřejmost a vzpomínku na předchozí díly. Hra nabídne celkem 15 módů pro single i multiplayer a jee vidět, že se vývojáři ze studia Artefacts Studio změn nebáli.

Moto Racer 4 tak bude mít například mód King of the Hill známý sice ze stříleček, ovšem upravený pro silniční závody. V kontextu MR4 to znamená začátek závodu se stejnou časomírou pro všechny. Jenže zatímco pro závodníka na prvním místě čas ubývá, všem ostatním za ním přibývá turbo. Vyhrává hráč, který jako první srazí svoji časomíru na nulu.

Mód Last Man Standing není nijak zvlášť překvapivý. Jde o klasickou eliminaci závodníka, který jako poslední projede daným checkpointem. Podobně je na tom Survival, ve kterém začínají všichni závodníci s velmi omezenou časomírou. Další čas získáváte projížděním checkpointů a tak zatímco v singleplayeru musíte jen přežít po určitou dobu, v multiplayerové verzi módu je vítězem závodník, kterému na hodinách zbyde alespoň nějaký čas.

Moto Racer 4 zdroj: tisková zpráva

Z trochu jiného ranku jsou módy Catch-up a Wolf Pack. V tom prvním začínají všichni vaši oponenti s náskokem a vy je musíte do určitého času předehnat a dostat se na první místo. V tom druhém začínáte závod s předstihem vy a náskok si musíte udržet po určitou dobu tak, aby vás nikdo nepředjel ani na vteřinu.

Ghost Bike nebude pro změnu o rychlosti, ale o přesnosti. Závod začnete na posledním místě s tím, že nemáte dovoleno vychýlit se z cesty, nebo nabourat ostatní jezdce. Pro dokončení závodu je potřeba projet cílem nikoliv první, ale na předem dané konkrétní pozici. Zatím představené módy pak uzavírá Golden Helmet, kde si musíte udržet co nejdéle zlatou helmu na hlavě. Získáte ji projetím prvního checkpointu, a pokud vás protivník srazí, dostane helmu on. Pokud při tom spadnete z motorky, o helmu přijdete a ta je automaticky poslána na další checkpoint, kde ji získá někdo jiný.

Moto Racer 4 zdroj: tisková zpráva

Vedle zmíněných novinek bude Moto Racer 4 obsahovat všechno, co byste od pokračování původní série čekali. Tedy arkádovou kombinaci motokrosu s klasickými silničními motorkami, provoz na cestách, podporu pro hraní ve split-screenu, online multiplayer pro 2 – 10 hráčů a nechybí ani možnost hrát trochu nefér a srazit oponenta z motorky na zem. Na video si budeme muset ještě chvíli počkat, ale vývojáři zveřejnili alespoň tři nové obrázky, které najdete kolem textu a v galerii.

Nejnovější články