Multiplayerová střílečka WarSide nabízí intenzivní 2D akci s RPG prvky
zdroj: tisková zpráva

Multiplayerová střílečka WarSide nabízí intenzivní 2D akci s RPG prvky

4. 4. 2014 17:41 | Preview | autor: Adam Homola |

Při pohledu na záběry z hraní 2D střílečky WarSide vytanou na mysl vzpomínky na báječný Shadow Complex, jehož pokračování se však jen těžko někdy dočkáme. Ruský projekt WarSide ovšem dílko Chair Entertainment nekopíruje, abyste si nedělali zbytečné naděje. Na příběhový singlplayer kašle WarSide úplně a soustředí se naopak na multiplayer akci v celé řadě různých variant.

Abychom však jenom nestříleli, přidali do hry vývojáři z Kraken Games i RPG prvky a různé taktické fintičky, jako například poletování ve vzduchu, obrovské skoky na velké vzdálenosti nebo třeba střílení v závěsu ze zdi, tak trochu podobně jako v Titanfall. Každá postava může mít díky RPG prvkům jiné statistiky a svého panďuláčka si může každý hráč vyladit podle svých specifických potřeb.

zdroj: Archiv

Na akci navíc nebudete sami. WarSide spoléhá na týmovou hratelnost, kdy lze kombinovat různé třídy postav, abyste měli společně s taktickými možnostmi výhodu nad nepřítelem. Když už budete mít základní postavu okoukanou, můžete na ni navěšet všemožné vybavení, zbraně, přídavky, gadgety, používat speciální skilly, implantáty nebo klidně rovnou změnit třídu. Ze skoro nesmrtelného titána se přeměníte na záškodníka během chvilky.

Jak už to ale v multiplayerových hrách bývá, bez spousty různých módů by to nebylo ono a WarSide nehodlá být výjimkou. V jednu chvíli budete řešit zabírání kontrolních stanovišť v podzemní vesmírné stanici, jinde dojde zase na sbírání surovin v ruinách imperiálního města, obranu artefaktů v jeskyni, boj s hordami robotů a tak dále.

Módů a různých typů misí vývojáři slibují hodně. Video a hromada obrázků už napoví, jak to celé bude vypadat. Líbí? Pak můžete palcovat na Greenlightu.

Nejnovější články