My Time At Portia se vydává do souboje se Stardew Valley
zdroj: tisková zpráva

My Time At Portia se vydává do souboje se Stardew Valley

24. 1. 2018 14:40 | Preview | autor: Adam Homola |

Zdá se, že Stardew Valley nepřestává dominovat všude, kam se dostane. Pomalu jí však začíná růst silná konkurence, a jedním z nejvýraznějších rivalů je bezpochyby My Time At Portia. Sandboxová simulace říznutá RPG prvky se právě dostala na Steam v rámci programu předběžného přístupu.

V něm si pobude zhruba devět měsíců, tudíž můžeme s vydáním plné verze počítat ještě v letošním roce. A to nejen na PC, ale také na PlayStation 4, Switch a Xbox One. Aktuální verze My Time At Portia by vás měla v předběžném přístupu podle tvůrců zabavit na zhruba 25 hodin s tím, že další obsah bude pochopitelně přibývat.

Nakonec naroste i cena, která je momentálně nastavena na 20 eur. V plné verzi můžete očekávat nové oblasti, vedlejší úkoly i zakázky, příběhový obsah, více miniher, a také možnost chovat zvířata a pak na nich dokonce i jezdit.

Jestliže vás hra láká, ale nechcete za její nehotovou verzi dávat pětistovku, můžete si z produktové stránky hry na Steamu stáhnout demo. V něm zjistíte, že podobnost se Stardew Valley je opravdu nemalá.

zdroj: Archiv

Na začátku hry totiž přijedete do kouzelného městečka jménem Portia a zařídíte si tam svoji první dílničku, kterou vám odkázal váš táta. Následuje sbírání surovin, výroba věcí a postupné ladění dílničky a domu k obrazu svému.

Vedle práce na svých projektech můžete navíc ještě brát zakázky a vedlejší úkoly od lidí ze sousedství, a když si někoho dostatečně nakloníte na svou stranu, můžete s ní(m) mít i vztah. Portia je plná různých osobností, každá má vlastní vzorec chování a je na vás, pro koho co uděláte a s kým začnete nebo nezačnete randit.

Pokud se tedy vydání finální verze v příštích měsících neodloží, měli bychom si My Time At Portia zahrát někdy na podzim. Tou dobou by už mohl být ve Stardew Valley i chystaný multiplayer, tudíž bude pomyslný „souboj“ obou her o to zajímavější.

Nejnovější články