Na internetu se po 18 letech objevila téměř hotová verze adventury Warcraft Adventures
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Na internetu se po 18 letech objevila téměř hotová verze adventury Warcraft Adventures

12. 9. 2016 17:54 | Preview | autor: Adam Homola |

Jednou z nejznámějších zrušených her všech dob je bez pochyby Warcraft Adventures: Lord of the Clans, kterou tvůrci z Blizzardu zařízli pár dní před E3 1998. Klasická point and click adventura je v tomto ohledu doslova legendární a čas od času se z ní na internetu objeví nějaké materiály včetně videí. Až nyní se ale na internetu objevila ke stažení (rychle zase zmizela, ale je jen otázkou času, než se zase někde objeví) hratelná verze, která zájemcům nabízí možnost si hru vyzkoušet a přesvědčit se, jestli by ve své době měla šanci uspět. Nejedná se o finální hru, nevydal ji totiž Blizzard, přesto by mělo jít o téměř hotovou verzi včetně některých filmečků, dialogů a dabingu.

Blizzard zrušil vývoj hry v roce 1998, když vedení firmy naznalo, že oproti jiným adventurám je hra zastaralá. Na scénu totiž nastupovaly 3D adventury v čele s Grim Fandango, zatímco Warcraft Adventures byla ručně kreslená 2D adventura klasického střihu, která podle dostupných informací neposouvala žánr nikam dál - jen se snažila dělat nejlépe to, co pro žánr v devadesátých letech fungovalo.

Hra byla ve vývoji přes rok a za tu dobu ji stihl Blizzard oznámit, ukázat nespočtu novinářů a dokonce ji dostat i na obálku některých časopisů. S vydáním hry se jednoduše počítalo jako s hotovou věcí, jenže pak došlo na zmíněné prozření. Fanoušci Warcraftu dostali o pár let později menší náhradu ve formě knihy Warcraft: Lord of Clans, která se inspirovala příběhem adventury a rozepsala jej do plnohodnotné knihy.

Odkaz na hratelnou verzi Warcraft Adventures: Lord of Clans umístil na Warcraft fanstránku Scrolls of Lore ruský uživatel s přezdívkou Reidor, což nebude náhoda. Na vývoji totiž lidé z Blizzardu spolupracovali s americkou firmou Animation Magic, která měla svou matku v Rusku a spousta zaměstnanců byla ruské národnosti. Tam někde bychom mohli hledat prapůvod aktuálního úniku...

Každopádně, původní odkaz ke stažení pětisetmegového souboru už nefunguje - jak se můžete sami přesvědčit, zasáhla mocná ruka legálního oddělení Activision Blizzard. V mezičase si ale hru stáhlo takové množství lidí, že v zásadě není problém ji sehnat. Stačí se podívat po torrentech... Až hru seženete, bude se vám určitě hodit těchto pár tipů, jak ji rozběhnout na moderních OS.

Nejnovější články