Na PC a konzole vychází Haimrik, středověká akce postavená na slovech
zdroj: tisková zpráva

Na PC a konzole vychází Haimrik, středověká akce postavená na slovech

20. 6. 2018 12:53 | Preview | autor: Adam Homola |

Haimrik se krve ani komiksově podaného násilí nebojí a akce si ve hře užijete dost. Jenže celá se točí kolem slov, se kterými hra nakládá poměrně unikátním a nevídaným způsobem. Titulní hrdina je totiž pisálek s magickou knihou a fantazií, díky které tepe do monochromatického sépiového středověkého světa jedno slovo za druhým.

Nové Typing of the Dead tu ale nečekejte. Namísto toho se do středověkého 2,5D prostředí vydáte přímo vy a nepřátele či logické puzzly budete muset řešit nejen mečem či jinými zbraněmi, ale především slovy.

Ta se totiž nacházejí přímo v herním prostředí a slouží jako aktivní prvek určující příští akci. V herním světě se tak stane to, co symbolizuje slovo, na které zrovna stoupnete. Potřebujete klíč k otevření dveří? Musíte se s Haimrikem postavit na slovo „Key“.

zdroj: Archiv

Stejně to funguje i u zbraní, kouzel a dalších mechanik, jak už názorně předvádí přiložený startovní trailer. Během hraní tak musíte najednou řešit i vaši pozici nejen vůči nepřátelům a puzzlům, ale především vůči slovům roztroušeným po obrazovce - na některá si stoupnout musíte, na některá chcete a jiným byste se měli ideálně vyhnout obloukem.

Pomáhat vám u toho bude ještě hladová lvice Masamba, která vás na jednu stranu chrání, ale na druhou stranu se vás snaží neustále sežrat, což se trailer také nebojí ukázat. Haimrik vychází na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články