Na PS4 a Xbox One přiletěl dráček Spyro v novém kabátku
zdroj: tisková zpráva

Na PS4 a Xbox One přiletěl dráček Spyro v novém kabátku

13. 11. 2018 14:38 | Preview | autor: Adam Homola |

Oblíbený dráček Spyro je tady. Po dvaceti letech od vydání prvního dílu přichází remake prvních tří her série v jednom balení s názvem Spyro Reignited Trilogy. Hra je od dnešního dne k mání na PlayStation 4 a Xbox One a tvůrci se připomínají nejen novými obrázky, ale také dvojicí videí.

Zájemci o delší záběry z hraní nechť se podívají sem. Nová videa je totiž sotva uspokojí, každé z nich má jen něco málo přes půl minuty. Předvádí ale nové záběry z prostředí, ze kterých jsme toho předtím tolik neviděli.

Skvělým příkladem může být například Dragon Shores, dobře známý bonusový level z druhého dílu. O tvorbě jeho nové verze se vývojáři ze studia Toys For Bob rozpovídali na PlayStation Blogu a prozradili například to, že po několika větších experimentech raději zůstali u původního rozvržení úrovně.

zdroj: tisková zpráva

Celé Dragon Shores ale výrazně přebarvili, přidali spoustu barevných vlaječek, cedulí, plakátů a dalších drobností. Úroveň by tak měla ve výsledku působit mnohem živějším i zábavnějším dojmem, než kdyby zůstalo jen u původního rozložení prvků předělaných do nové grafiky.

Spyro Reignited Trilogy čeká velmi pravděpodobně vřelé přijetí. V prvních recenzích už sklízí jednu pochvalu za druhou (aktuální Metascore 85) a divil bych se, kdyby na takhle kvalitní kousek nereagovali ve velkém i hráči.

zdroj: tisková zpráva

Ostatně remake prvních tří her ze série Crash Bandicoot se například v anglických kamenných obchodech pořád drží mezi deseti nejprodávanějšími hrami, jak reportuje Games Industry International. A to i teď, ve chvíli, kdy žebříčku dominuje Red Dead Redemption 2, FIFA 19, Call of Duty: Black Ops 4 a další těžké váhy.

Spyro sice není tak populární a známý jako de facto maskot prvního PlayStationu Crash Bandicoot, nicméně pořád jde o populární hru, na kterou se vzpomíná v dobrém. Konkurence na poli podobně laděných 3D plošinovek navíc prakticky neexistuje a moderní pokusy jako například Yooka-Laylee zas tak dobře nedopadly. Spyro tak může vstoupit na trh pravou nohou (tlapkou) a vytěžit z nostalgie maximum.

Nejnovější články