Na Switchi letos vyjde Hellblade, remaster třetího Assassina, Dead by Daylight a mnoho dalších
zdroj: tisková zpráva

Na Switchi letos vyjde Hellblade, remaster třetího Assassina, Dead by Daylight a mnoho dalších

15. 2. 2019 7:35 | Preview | autor: Patrik Hajda |

V noci na včerejšek byl odvysílán 35 minut dlouhý Nintendo Direct zaměřený pouze na Switch. Jediná indicie byla, že se dozvíme něco víc o Fire Emblem: Three Houses, ovšem nakonec jsme dostali pořádný nášup portů, předělávek starších her, ale i úplných novinek, které si zahrajete v průběhu letoška.

Níže naleznete celý pořad Nintendo Direct, pokud se chcete nerušeně podívat na 35 minut plných mnoha oznámení, která jsou dále v článku jednotlivě vypsaná v abecedním pořadí spolu s trailery a obrázky.

zdroj: Archiv

Assassin's Creed III Remastered

O možném vydání remasteru třetího Assassina na Switchi se spekulovalo už dřív, ale když Ubisoft oznámil oficiální datum vydání na ostatních platformách a Nintendo do toho nezahrnul, naděje opadly. Nakonec se spekulace potvrdily a i na malé konzoli si zaběháte po stromech v roli Connora. Jen musíte vydržet další dva měsíce, protože Switch verze vyjde až 21. května.

zdroj: Archiv

Astral Chain

Tvůrci Bayonetty mají poměrně napilno. Dělají totiž na jejím třetím dílu, který se v Directu bohužel neukázal, loni na E3 nás nalákali na cosi zvané Babylon’s Fall a teď oznamují další kousek, Astral Chain. V něm se stáváte policistou, který má k dispozici Legiona – živoucí zbraň, která vám pomáhá v boji s mimozemšťany. Astral Chain vyjde na na Switchi 30. srpna.

zdroj: Archiv

Bloodstained: Ritual of the Night

Dlouho očekávané pokračování plošinovky odehrávající se v trojrozměrném světě má konečně bližší datum vydání, které neplatí pouze pro Switch, ale i PC, PlayStation 4 a Xbox One. Akce, platforming, puzzly a gotický styl vás očekávají v létě.

zdroj: Archiv

Boxboy! + Boxgirl!

Jak už název napovídá, v této kooperativní plošinovce se ujmete krabice, která se snaží překonat nástrahy jedné z 270 úrovní. A to tak, že vytváříte vlastní kopie a slepujete je v různé tvary, kterým zatěžkáte čudlíky nebo přemostíte pasti. Můžete hrát i sami, ale v kooperaci to bývá přeci jen zábavnější. A až hru dohrajete, otevře se vám třetí hratelná postava Qudy, tedy obdélník. S Boxklukem a Boxholkou počítejte 26. dubna.

zdroj: Archiv

Daemon X Machina

Pokud vás lákají bitvy s mechy, které si můžete upravovat, pak nemusíte číst dále. Daemon X Machina má totiž demo v obchodě Switche, které slouží jako test zájmu veřejnosti. Vyzkoušejte si čtyři mise a následně očekávejte email od producenta hry, kterého bude zajímat váš názor na hratelnou ukázku. Je otázka, kolik návrhů hodlají tvůrci zapracovat do hry, která má vyjít už letos v létě.

zdroj: Archiv

Dead by Daylight

Hra, která to na plné čáře natřela licencovanému Pátku třináctého, jímž se inspirovala. Jeden hráč se vžije do role psychopatického vraha, ostatní se snaží nestát se jeho obětí. Dead by Daylight nešetří brutálními scénami a její vydání na Switchi jen potvrzuje obrovskou otevřenost Nintenda, která dříve nebyla samozřejmostí. I když ve videu se násilnostem radši vyhnuli.

zdroj: Archiv

Deltarune

Pokud se vám líbila unikátní záležitost jménem Undertale, pak zbystřete. Přeskládáním písmen totiž vznikne Deltarune, tedy další počin stejného autora. První kapitola bude dostupná zdarma už za dva týdny, konkrétně 28. února. A z traileru to vypadá opět velmi, ale velmi zvláštně.

zdroj: Archiv

Dragon Quest Builders 2 + Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition

12. července se vydáte na RPG dobrodružství, které je plné craftingu. Nevyrobíte si jen zbraně, ale i vlastní obydlí a s ním rovnou celá města. Dragon Quest Builders 2 je další variací Minecraftu stejně jako třeba takoví Portal Knights. A pokud vás stavění nezajímá, můžete se vydat do stejného světa v rozsáhlém RPG Dragon Quest XI. Navíc ve vylepšené edici, která vám umožní přepnout se do dob šestnácti bitů.

zdroj: Archiv

Final Fantasy VII + IX

Dva klasické díly série Final Fantasy si také zahrajete na Switchi. Devátý díl je od včerejška možné zakoupit digitálně v obchodě v přepočtu za 579 korun. Sedmý díl dorazí 26. března. Konec příštího měsíce tak začíná být pořádně nabitý.

zdroj: Archiv

Fire Emblem: Three Houses

Na konci července jsou školy liduprázdné, ale vy se do nich dobrovolně vrátíte ve Fire Emblem: Three Houses. Nikoliv jako student, ale jako jejich učitel, který je trénuje ve zbrani, magii či schopnostech podle zvolené koleje. V každém případě je naučíte tahovým soubojům, aby byli připraveni na nebezpečí číhající za zdmi akademie. 26. července si musíte vybrat, zda nastoupíte k Černým orlům, Modrým lvům, nebo Zlatým jelenům.

zdroj: Archiv

GRID Autosport

Na pořádné závody na Switchi čekáme už dlouho. Série Gear.Club Unlimited nepatří k nejlepším a ani V-Rally 4 není tím, co hledáme. GRID Autosport by mohl být. Závody licencovaných cestovních vozů na skutečných tratích od zkušených Codies zní jako něco, co petrolheadi na Switchi přivítají s otevřenou náručí. Navíc se všemi DLC. V létě tedy počítejte se stovkou vozidel a stovkou okruhů.

zdroj: Archiv

Hellblade: Senua's Sacrifice

Oceňovaná hra z prostředí severského pekla se po roce a půl od svého vydání konečně podívá i na Switch. Psychologický zážitek pohrávající si s lidskou myslí stojí za to odvyprávět, kde se dá. V každém případě si ale připravte sluchátka, pokud se tedy nebojíte, že ze všech těch hlasů v hlavě sami zešílíte. Hellblade vyjde ještě na jaře.

zdroj: tisková zpráva

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

Mnozí jistě hoří nedočkavostí, jak to letos dopadne s filmovým světem Marvelu. Zanedlouho nastoupí na scénu kapitánka Marvel následovaná pokračováním Avengers s Thanosem. A poté v létě si s ikonickými hrdiny zahrajete akční rubanici Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order. Hra dokonce nabídne koop až pro čtyři hráče, ale každý potřebuje vlastní Switch.

zdroj: Archiv

Oninaki

Tvůrci graficky krásných her I am Setsuna a Lost Sphear oznamují další titul, zvaný Oninaki. Jde o RPG, ve kterém cestujete mezi dvěma světy – světem živých a světech mrtvých. Ve druhém jmenovaném pomáháte ztraceným duším v tom, aby se z nich nestala monstra, která vám dávno stojí v cestě. I tahle novinka cílí na letošní léto.

zdroj: Archiv

Rune Factory 4 Special + Rune Factory 5

Simulační RPG Rune Factory 4 se vrací ve speciální edici a stejně jako Harvest Moon a Stardew Valley vás nechá farmařit, rybařit, vařit a tak podobně. Navíc bylo rovnou oznámené pokračování. Port vyjde později letos, pátý díl ještě později.

Super Mario Maker 2

Každý rok vyjde několik hlavních tahounů, na které Nintendo vsadí prakticky vše. Loni to byl třeba Super Smash Bros. Ultimate, letos to kromě Zeldy bude i Super Mario Maker 2. Proč se omezovat úrovněmi, které si pro vás tvůrci připravili, když si můžete vytvořit úplně vlastní v libovolném grafickém hávu – moderním i retro. Komplexní editor se pořádně představí později a vyjde v průběhu června.

zdroj: Archiv

Tetris 99

Battle royale Tetrisu jsme věnovali vlastní článek, protože je to něco tak bizarního, že by to možná mohlo výborně fungovat. Hra je už nyní dostupná jen předplatitelům onlinové služby Switche, a to zdarma.

The Legend of Zelda: Link's Awakening

I nové Zeldě jsme museli dát vlastní prostor. Sice to nevypadá na tak velkolepé dílo, jako byla Breath of the Wild, ale roztomilý remake čtvrt století staré hry minimálně mě a Adama velmi láká. Měli bychom se jí dočkat ještě letos.

zdroj: Archiv

Unravel Two

Pokračování červeného klubíčka s nožičkami bylo oznámeno a rovnou vydáno v průběhu loňské E3 a nebylo vůbec špatné. Spolupráce červeného a modrého nitěného panáčka nabídla něco trochu jiného než výborný předchůdce a 22. března si to vyzkoušíte na Switchi.

zdroj: Archiv

Yoshi's Crafted World

Nakonec jedna z mých nejočekávanějších her roku – roztomilá plošinovka Yoshi’s Crafted World. Vychází 29. března, ale moc informací o ní pořád nemáme. Tedy aspoň jsme dosud neměli. Nejenže se ukázaly nové záběry, v nichž se Yoshi obléká třeba do Labo piana, ale můžete zamířit na Steam a vyzkoušet si demo. Já to mám v plánu, jakmile dopíšu tento článek…

zdroj: Archiv

Nejnovější články