Na Switchi přistálo free-to-play RPG Pokémon Quest, v listopadu dorazí Pokémon: Let’s Go
zdroj: tisková zpráva

Na Switchi přistálo free-to-play RPG Pokémon Quest, v listopadu dorazí Pokémon: Let’s Go

30. 5. 2018 10:42 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Po obrovském úspěchu mobilní mánie Pokémon GO a podobně velkém splasknutí bubliny si tvůrci ze studia The Pokémon Company dali docela na čas s představením další hry, která by je (a zároveň i samotný Switch) pořádně nakopla. Popravdě tím zásadním titulem asi nebude dnes vydaný free-to-play Pokémon Quest, ale na listopad plánované RPG Pokémon: Let’s Go, které v podstatě spájí Pokémon GO s možností vyhnout se čerstvému vzduchu.

Pokémon Quest

Pokud kdykoliv odteď zavítáte do eshopu na konzoli Switch, tak tam uvidíte položku Pokémon Quest, kterou si můžete stáhnout a zahrát bez utracení jediné koruny. Je otázka, po jaké době vás hratelnost přinutí sáhnout po některém z mikrotransakčních balíčků, když sami tvůrci trefně označují platební model za free-to-start. Ale určitě budete mít dost času zjistit, jestli je to hra pro vás.

Za sebe musím říct, že na pohled vypadá dobře. Už tak dost roztomilá zvířátka zde dostávají ještě další level roztomilosti díky kostkovému pojetí celého světa. Ale z herního hlediska jste v podstatě odsouzeni jen k ťapání na ikony útoků s cooldownem. Hra sice jde ovládat čudlíky na Joy-Conech, ale dotyková obrazovka je v tomto případě mnohem pohodlnější.

Vaše parta až tří pokémonů sama pobíhá od jednoho nepřítele k druhému, pokémoni dokonce sami útočí základními kousanci a vy tak jen čas od času vyberete nabitý speciální útok. Pokémony si po vyčištění úrovně vylepšujete a pomocí vaření různých polévek si do své základny vábíte nové kamarády. Pokémon Quest očividně cílí na mladší hráče a je jedině dobře, že máte možnost osahat si mechanismy bez litování vyhozených peněz.

zdroj: Archiv

Pokémon: Lets’s Go

I novinka vycházející z fenoménu Pokémon GO je mířena spíš na děti. Jak bývá u pokémonů zvykem, i v tomto případě se na trhu 16. listopadu objeví dvě verze této hry, které se budou lišit prakticky jen svými protagonisty – Pokémon: Let’s Go, Pikachu! a Pokémon: Let’s Go, Eevee!.

Hra si dost půjčuje od svého mobilního předchůdce. Například chytání pokémonů do Poké Ballu vypadá úplně totožně. Házení Poké Ballu teď ale bude uvěřitelnější, protože využijete pohybových senzorů v Joy-Conu. Ten vám k hraní stačí pouze jeden. Pomocí něj nejen chytáte pokémony, ale také ovládáte Ashe ve virtuálním světě. Už tak nemusíte pobíhat venku a vypadat před ostatními lidmi jako blázni.

Vzhledem k tomu, že k hraní potřebujete pouze jeden z Joy-Conů, můžete snadno přizvat na gauči sedícího kamaráda či kamarádku do kooperace. Pokémon: Let’s Go je zároveň přímo propojená s Pokémon GO. Pokud máte v mobilní hře chycené nějaké pokémony z oblasti Kanto, kde se novinka odehrává, můžete si je poslat do Switche. Na druhou stranu vám Pokémon: Let’s Go dovolí posílat dárky do telefonu.

zdroj: Archiv

Poké Ball

A to ještě není všechno. Vydání Pokémon: Let’s Go doprovodí vlastně úplně první alternativa k ovladačům Joy-Con a Pro Controller – skutečný Poké Ball. Je asi patrné, k čemu tuto ikonickou kuličku využijete.

Poké Ball kromě detektoru pohybu disponuje i vibracemi, světelným indikátorem, umí přehrávat zvuky a nechybí na něm kontrolní páčka. I v tomto případě se myslelo na propojení s mobilní hrou Pokémon GO. Už nemusíte koukat do mobilu. Poké Ball vás změnou barvy diody a vibracemi upozorní na pokémona poblíž a vy jen zmáčknete páčku a počkáte na barevnou odpověď, která indikuje úspěch či neúspěch chycení.

poke-ball-plus zdroj: tisková zpráva

Pokémon RPG

Závěrem ještě zpráva o další hře s pokémony, která se chystá na Switch. Půjde o pořádné RPG, které bude kráčet ve stopách předchozích titulů jako Pokémon X & Y či Pokémon Sun and Moon. Ale na tuhle už víc hráčskou hru si pěkně počkáte. Datum vydání totiž cílí na pozdní měsíce roku 2019.

Nejnovější články