Na těžkou práci v survivalu Outpost Zero si můžete naprogramovat roboty
zdroj: tisková zpráva

Na těžkou práci v survivalu Outpost Zero si můžete naprogramovat roboty

16. 1. 2018 9:11 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Hry z žánru survival se už začínají docela dost opakovat. Je docela jedno, jestli jste na Marsu, neznámé planetě, ve středověku, na opuštěném ostrově, létáte mezi hvězdami nebo mlátíte obří štíry ve světě Conana. Vesměs děláte stále to samé – jíte, vyrábíte si předměty, budujete, bojujete. A nejinak tomu je i v novince Outpost Zero, i když v tomto případě na tuto rutinu nejste sami a společnost vám nutně nedělají spoluhráči.

Celá řada her simulujících náročné podmínky pro život se dá hrát solitérně nebo v kooperaci, kdy společně s přáteli čelíte ostatním hráčům. A budete-li chtít, můžete přesně tímhle způsobem hrát i Outpost Zero, která je koncipovaná jako onlineovka. Přesto se můžete vykašlat na nespolehlivé lidské pomocníky a vybudovat si loajální armádu robotů.

Outpost Zero jde jednoduše popsat jako mix Space Engineers (případně jiné české survival hry jako Planet Nomads nebo Novus Inceptio) a částečně Factoria. Lidstvo vyhubilo sebe samo a přežívá pouze na kolonizačních lodích plujících vesmírem. Vy jste vybraný chudák, který je vyslán na povrch mimozemské planety, kde připravíte zázemí pro budoucí kolonii.

zdroj: Archiv

To v první řadě znamená, celkem nepřekvapivě, přežít. Vypořádáváte se s místní nepřátelskou faunou, sbíráte suroviny, vyrábíte užitečné předměty, stavíte základnu… A pokud k ruce nemáte živého spoluhráče, můžete si vypomoct roboty, jak již bylo řečeno výše. Ti v podstatě zastanou libovolnou práci, kterou jim sami zadáte.

Mohou bránit vaší základnu pomocí zbraní, které jim svěříte. Mohou se vydat na lov, kácet stromy, těžit materiály v dolech, stavět budovy a tak dále. Ale pozor, jedná se o roboty s pokročilou umělou inteligencí, takže pro vás nebudou dřít jako mezci, když za to nedostanou něco na oplátku. Postavte jim odpočinkovou místo, kde se mohou zabavit a zapomenout na vaši tyranskou ruku.

Přiznám se, že po shlédnutí videa jsem byl dost skeptický, protože v něm práce robotů úplně prezentovaná není. Ale po pročtení informací na oficiálním webu, který jim naopak věnuje dostatek prostoru, ve mně svitla naděje. Základem je sice ten už stokrát viděný survival, ale možnost řešit ho skrze pracovité dělníky, zní docela neokoukaně. Tak snad v Symmetric vědí, co dělají. Outpost Zero je zatím v plánu jen na PC a vyjít by měla ještě letos. Prozatím se můžete hlásit do alfy.

Nejnovější články