Nádherné akční RPG Eitr kombinuje obtížnost Dark Souls s hratelností Diabla
zdroj: tisková zpráva

Nádherné akční RPG Eitr kombinuje obtížnost Dark Souls s hratelností Diabla

31. 10. 2014 19:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Neohrnujte nosem nad dalším pixel artem. Vážně. Možná je těch projektů tolik, že se v nich pořádně nevyznáte, ale jestli nějaká hra, tak Eitr za vaši pozornost stojí. Hra od dvoučlenného týmu z Anglie totiž slibuje něco, co by mohlo na trhu vyplnit díru zející prázdnotou. Mohlo by jít o příjemnou nezávislou alternativu k Dark Souls s příměsí Diabla a Golden Axe. Alespoň tak tvůrci svůj počin popisují a video v článku jim dává za pravdu.

Při pohledu na Eitr v pohybu si člověk vzpomene na stovky hodin strávené v prvním Diablu. Temné chodby v dungeonech, pomalý pohyb a fantasy nepřátelé. Žádné běhání, žádné barvičky a nic pro máčky. Eitr slibuje výrazně odlišnou obtížnost od toho, co předvádí už nějakou dobu Diablo (lhostejno které). Ve hře by mělo záležet nejen na načasování útoků a bloků, ale i na přesnosti a pozici, kterou zrovna zastáváte v herním prostředí vůči nepřátelům.

Vývojáři popisují Eitr jako obtížnou a náročnou hry, ve které se bez správné kombinace bloků, komb a buffů neobejdete. Příběh se točí kolem bájného stromu Yggdrasil, který spojuje 9 severských světů. Strom se bohužel nakazí látkou zvanou Eitr, tedy černým jedem z norské mytologie, co zkazí každého, kdo s ním přijde do styku. Skrze Yggdrasil se začne Eitr šířit do všech devíti světů a hlavní hrdinka Shield Maiden musí zkáze zabránit.

zdroj: Vlastní

Na Eitr pracuje tým dvou vývojářů v Londýně a záběry na videu videu jsou výsledkem přibližně šestiměsíční práce. Hra vzniká v enginu Unity a datum vydání zatím nemá. Vedle oficiálních stránek mají pánové vytvořenou i stránku hry na Steam Greenlight, i když zatím nejde o plnohodnotný Greenlight, ale jen o tzv. koncept. Minimálně za mě mají na Greenlightu palec nahoru (až to bude možné), protože Eitr vypadá vážně pěkně.

Nejnovější články