Nastal čas naplnit americký sen. The Trail od Petera Molyneuxe vyšla na PC
zdroj: tisková zpráva

Nastal čas naplnit americký sen. The Trail od Petera Molyneuxe vyšla na PC

17. 8. 2017 13:44 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Najdou se mezi vámi skeptici, kteří zarytě odmítají věřit Peterovi Molyneuxovi i nos mezi očima? Tak pozor! Slavný vývojář vám to teď pořádně natřel, protože poněkud netradičně dokázal dovést nějaký svůj projekt do zdárného konce. Včera totiž vyšla PC verze procházky americkou divočinou s názvem The Trail: Frontier Challenge. Pravda, jde jen o lehce vylepšený PC port existující mobilní hry, takže nejde o zas tak oslnivý úspěch, ale studio 22cans i jeho kontroverzní šéf musí být rádi za každý malý krůček vpřed.

Za 14 euro si na Steamu můžete pořídit hru, v níž vás čeká dlouhá, předlouhá procházka. S batůžkem na zádech se vydáte do krásné přírody Nového světa a budete pochodovat, dokud vás titulní stezka nedovede až do vytouženého městečka Eden Falls, kde můžete definitivně zapustit své rozevláté kořeny. Během putování ovšem nestačí jen zírat kolem sebe na stromy a hory – musíte vyrábět předměty, sbírat vybavení, plnit úkoly, a tak dále.

Mělo by jít o relaxační záležitost, přestože Molyneux slíbil strategičtější, náročnější hratelnost než v případě free to play mobilní verze. Například se musíte rozhodnout, zda s sebou tahat těžké předměty, což vás zpomalí, nebo cestovat nalehko a pohybovat se vyšší rychlostí. A až se dopohybujete a zakotvíte v Eden Falls, nastane čas rozjet svůj vlastní pionýrský byznys.

Podle toho, které z pěti povolání si zvolíte – na výběr je dřevorubec, kuchař, lovec, krejčí a průzkumník – můžete následně obsluhovat ostatní hráče. Postupem času se vaše vesnička díky spolupráci všech svých obyvatel vyšvihne ze zapadlé díry v nejmódnější shluk chatrčí na celém Západě. S trochou snahy navíc můžete zkrášlit jak sami sebe, tak svoje (zpočátku skromné) obydlí.

Ze zvědavosti jsem si procházel první uživatelské recenze na Steamu a docela mě pobavil příspěvek hráče jménem Barely (něco mi říká, že jeho „pravé jméno“ Dick Harden nebude tak docela pravé). Ten si stěžuje, že z PC verze byly odstraněny mikrotransakce a on si tak nemůže koupit předměty, které chce, za reálné peníze. Po PR fiasku loot boxů v Middle-Earth: Shadow of War to upozorňuje na jednu dávnou, tragickou pravdu: všem lidem se prostě nezavděčíte.

zdroj: Archiv

Nejnovější články