Naval Strike pro Battlefield 4 skládá poklonu Titan módu z BF 2142
zdroj: tisková zpráva

Naval Strike pro Battlefield 4 skládá poklonu Titan módu z BF 2142

7. 3. 2014 14:53 | Preview | autor: Adam Homola |

Battlefield 2142 mezi ostatními BF hrami zapadl a zapomnělo se na něj - možná právem, možná ne. V DLC Naval Strike pro Battlefield 4 si ale můžou fanoušci sci-fi Battlefieldu na svou oblíbenou hru zavzpomínat. Mód Carrier Assault je zjevnou poctou a odkazem na mód Titan, kterým se chlubil právě starší sci-fi bráška nového Battlefieldu. Z názvu DLC si lze jednoduše odvodit, že se bude většina akce odehrávat na vodě, zatímco z názvu módu je zřejmé, že půjde o útok na velké letadlové lodě.

Žádná složitá zadání v módu Carrier Assault nehledejte. Jednoduše musíte zničit nepřátelskou letadlovou loď dřív, než oni zničí tu vaši. Nejdříve začnete bojovat na souši a ve vzduchu, kde se budete přetahovat o kontrolu nad mapou, ale pravé vyvrcholení celé bitvy nastane až na lodí, kde bude vše záviset jen a pouze na pěchotě a vaší schopnosti bojovat v uzavřených prostorách.

Když vám to coby pěchotě moc nepůjde, máte ještě druhou možnost, jak dosáhnout kýženého vítězství: musíte ovládnout celou mapu. Každé kolo je rozděleno do dvou fází - v první řešíte jen kontrolu nad mapu a v té druhé útok na letadlovou loď. Na mapě jsou rozmístěny rakety, které po úspěšném zabrání začnou automaticky pálit na nepřátelskou loď. Bez toho se neobejdete, protože rakety loď načnou tak, abyste se mohli dostat vůbec dovnitř.

“Jakmile se tohle přihodí oběma týmům, začne druhá fáze. Tým pak může s člunem buď dojet k lodi a vylézt na palubu, nebo se může nechat vysadit nad lodí ve stylu parašutistů. Jakmile je tým uvnitř, musí zničit dvě stanice M-COM, skrze které se následně otevřou nové části lodě. Poslední částí je strojovna. Zápas vyhrajete buď zničením obou stanic M-COM, nebo poškozením trupu lodi na 0 procent,” popsal na blogu podmínky vítězství Gustav Halling.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Halling také prozradil, že vývojáři chtěli, aby hodně záleželo i na ovládání mapy, ne jen finálním střetu uvnitř lodí. I kdybyste tedy měli problémy s přesunem týmu na nepřátelskou loď, stejně můžete v klidu levelovat jen bráněním vlastní lodi a pomocí raket poškozovat tu nepřátelskou. DLC Naval Strike vyjde ještě tento měsíc pro předplatitele prémiové služby BF Premium, ostatní hráči se dočkají později.

Nejnovější články