Nečekaný update do Metal Gear Solid V vám umožní hrát za spoře oděnou Quiet
zdroj: tisková zpráva

Nečekaný update do Metal Gear Solid V vám umožní hrát za spoře oděnou Quiet

25. 7. 2018 13:29 | Preview | autor: Adam Homola |

Herní portfolio Konami už dávno není, co bývalo, Metal Gear Survive se moc nechytl, a ani toho Bombermana nemůžete remakeovat do nekonečna. V Konami ale nezapomínají na klenot z roku 2015 a jednu z mála her, které jsme na Games dali absolutní hodnocení: Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, na kterém, možná trochu s podivem, pořád někdo pracuje. Výsledkem je nový update, kde můžete hrát za Quiet.

Spoře oděná sniperka byla jedním z mírně kontroverzních prvků hry ještě před vydáním, jen aby její svérázný oděv Kodžima neméně svérázně vysvětlil. A byť se v singleplayeru pro Quiet nachází i vcelku normální uniforma, v multiplayeru máte smůlu. A právě v multiplayeru, respektive v misích FOB (Forward Operating Base), je Quiet po novém updatu hratelná.

Na singleplayer v kůži Quiet tak zapomeňte, ale pokud chcete ostatní hráče okrádat a prudit ještě efektivněji, můžete to nově zkusit právě za tuhle zvláštní bojovnici. Výhody Quiet ze singleplayeru platí i v případě FOB, tudíž se s ní můžete pohybovat extrémně rychle a mávnout rukou nad nejedním žebříkem, protože najednou umíte skákat výš než kdokoliv jiný.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain zdroj: tisková zpráva

Stejně tak se můžete pomocí výpadu přiblížit k nepříteli během vteřiny, a když zůstanete chvíli nehybní, jste téměř neviditelní. Také vám to zní trošku přestřelené a příliš silné? Ano, Quiet působí hodně nevyváženě, ostatně jako další přídavky, které do Metal Gear Solid V: The Phantom Pain nový update přidává.

Mezi další novinky totiž patří poněkud trhle vypadající (ale v kontextu MGS vlastně pořád normální) gadgety jako Dark Matter Generator, Stun Dark Matter Generator a Energy Wall. Update přidává také dvojici nových zbraní, přidává k Event FOBs novou obtížnost a opravuje nějaké menší bugy. Na kompletní seznam všech změn se můžete podívat na oficiálním webu hry.

Update je už k mání pro PC, PlayStation 4 a Xbox One a kdo ví, třeba nejde o poslední aktualizaci téhle pecky z roku 2015. Minimálně na PC je Phantom Pain výrazně hranější než strádající Metal Gear Survive, a tak pro Konami vlastně dává smysl se o starší, ale pořád relativně populární hru starat.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články