Nelíbila se vám bitva o Zimohrad? Zkuste si ji vybojovat sami
zdroj: tisková zpráva

Nelíbila se vám bitva o Zimohrad? Zkuste si ji vybojovat sami

30. 7. 2019 16:00 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Spousta fanoušků Hry o trůny nebyla tak úplně spokojená s poslední sezónou a spousta jich byla vyloženě naštvaná. Mohly za to divné dialogy, zvláštně se chovající postavy a v neposlední řadě i zpracování údajně té největší bitvy, která se kdy objevila na televizních obrazovkách. Pokud vám seriálová bitva o Zimohrad přišla nelogická a lehounce stupidní, můžete se do ní díky nové hříčce pustit sami. A pravděpodobně při tom umřít.

Strategie se jmenuje Winter Falling, sami si ji můžete vyzkoušet na Newgrounds a opravdu to není jednoduchá záležitost. Během několika pokusů se mi podařilo dostat mezi 13 procent nejlepších, ale stejně jsem se vítězství ani nepřiblížil. Jen jsem zkrátka někdy proti nemrtvé armádě vydržel o trošku déle než jindy.

Vaše strategické možnosti jsou dost omezené a úspěch z velké části závisí na tom, jak se na bitvu vůbec připravíte. Pošlete civilisty do krypty a zvednete tím armádě morálku, nebo je ozbrojíte a uděláte z nich netrénovanou milici? Rozdáte vojákům meče, nebo luky? Necháte je před bitvou odpočinout, nebo ještě na poslední chvíli vykopete pár příkopů?

Vaším cílem není zabít všechny nemrtvé útočníky, co se na vás řítí – to ani není možné, protože je Noční král neustále znovu oživuje. Musíte tak dostat jeho samotného, což znamená se co nejdéle bránit a donutit ho, aby se do Zimohradu osobně dostavil. Pak už je možné ho zlikvidovat (aspoň myslím – mně samotnému se to nepoštěstilo).

Nemrtví mají na své straně ohromnou přesilu a schopnost regenerace, ale vy taky máte v rukávu pár trumfů. Včasné zapálení příkopů umí v řadách zombíků udělat slušnou paseku, stejně jako povedený nájezd kavalerie nebo přesná trefa katapultem. A navíc jsou tu ještě samozřejmě zbraně hromadného ničení: dva plně vzrostlí draci.

Hra není licencovaná, takže vás tutoriálem neprovází Bran Stark, nýbrž vrána s příčeskem, ale všem je asi jasné, odkud ledový vítr fouká. Snad se HBO nenaštve a nepošle směrem k tvůrci nějakou hrozbu žaloby, která by tohle obléhání ukončila ještě rychleji než armáda mrtvých.

Díky za upozornění na Winter Falling patří PC Gameru.

Nejnovější články