Nezvyklé ukamenování. Ve Stellaris budou brzo šutry házet lidmi
zdroj: tisková zpráva

Nezvyklé ukamenování. Ve Stellaris budou brzo šutry házet lidmi

21. 10. 2019 11:45 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Ve válkou rozervaném vesmíru 4X strategie Stellaris vám brzo nedají pokoj už ani kameny. Vstříc mezihvězdnému dobrodružství vyrážejí nové minerální rasy známé jako lithoidi. Jejich heslo? „Bigger and boulder.“ (Tenhle překladatelský oříšek je tvrdý jako korund.) Kromě nich se pomalu můžete začít připravovat na příchod federací a galaktického senátu, což by mělo výrazně oživit diplomatické možnosti pro ty, kdo se z nějakého důvodu štítí mezidruhové genocidy.

Lithoidi dorazí už za tři dny, 24. října, a jejich „druhový balíček“ za 8 eur s sebou přinese nové portréty, lodě, hlasy a hlavně herní mechaniky pro nový typ nerostné dominance. Hlavní surovinou pro ně pochopitelně budou minerály a jednou z hlavních výhod je jejich ochota a schopnost kolonizovat i ty nejnehostinnější galaktické pseudoplanety. Kde je šutr, tam je domov.

zdroj: Archiv

DLC Federations bude větší a jistě i dražší rozšíření, i když přesnou cenu ani datum vydání zatím neznáme. Přinese s sebou vylepšené federace s výrazně rozšířenými diplomatickými možnostmi, takže bude možné tvořit obchodní ligy, vojenské aliance i hegemonie a ovlivňovat vaše spojence tak, jak se vám zrovna hodí.

V galaxii také poprvé zasedne centrální senát připomínající Světový kongres ze série Civilization. Nejprve tedy musíte přesvědčit ostatní vesmír brázdící národy, že je výhodnější problémy pěkně prodiskutovat v elegantní megahale po vzoru Star Wars spíš než po sobě okamžitě začít střílet, ale jakmile se vám to povede, otevře se před vámi úplně nový diplomatický svět.

Můžete navrhovat a schvalovat rezoluce, můžete se snažit uzurpovat moc pro sebe, nebo naopak kráčet vstříc společnému míru a prosperitě, a pakliže vás ostatní považují za lídra, dokonce můžete nastavit zaměření celé galaxie. Takže pokud tušíte, že se z temného vesmíru co nevidět vynoří nějaká krvelačná exterminátorská armáda, možná není úplně pitomý nápad všem přikázat, aby okamžitě začali stavět flotily. Jo, kdyby tohle býval mohl udělat velitel Shepard…

zdroj: Paradox Plaza

DLC kromě toho do Stellaris přidá ještě systém Origins, který vám umožní definovat dávnou historii vašeho impéria. Jak žil váš lid, když ještě nedokázal cestovat mezi hvězdami? Prosperoval v jednotě a chránil posvátný strom života? Nebo vedl zničující válku sám proti sobě, dokud z chaosu nepovstal ten nejsilnější vůdce? Či zcela opustil svou ekologicky zdevastovanou planetu a po celé generace žije jen na její oběžné dráze?

No a nakonec tu máme obvyklou dávku nových stavebních možností. Užitečně zní Juggernaut, ohromná mobilní základna, která vám umožní opravit poškozenou flotilu i v srdci nepřátelského území. A co byste říkali Mega Shipyardu, kolosálním dokům, které produkují flotily závratnou rychlostí? Kdyby měl Darth Malak dolní čelist, právě teď by ji sbíral z podlahy.

Nejnovější články