Nintendo představilo na E3 Mario Kart 8, Donkey Konga a kupu dalších her
zdroj: tisková zpráva

Nintendo představilo na E3 Mario Kart 8, Donkey Konga a kupu dalších her

12. 6. 2013 21:42 | Preview | autor: Petr Poláček |

Pokud jste sledovali náš přímý přenos z posledního Nintendo Direct, víte sami dobře, že Nintendo vlastně v ničem nezaostalo za Sony, Microsoftem a dalšími firmami, které honosné a drahé E3 tiskovky uspořádaly. Jediný rozdíl byl v tom, že Nintendo se na konto své Direct „konference“ obešlo bez show. Co do počtu nebo atraktivity prezentovaných her nebyl rozdíl žádný. Pokud vám hry od Nintenda obecně nelezou pod čumák, asi váš názor představené a prezentované tituly nezměnily. Pokud dobré hry nebo konkrétně ty od Nintenda máte rádi, rozhodně jste si přišli na své.

Představení Mario Karts 8 pro WiiU potěšilo oznámením prvků, které v předchozích dílech chyběly, ale hráči po nich volali. Oznámení dvojice Super Smash Bros. her pro WiiU a 3DS muselo u fanoušků série vyvolat extatickou reakci díky zařazení nových postav. No a odhalení plošinovky Donkey Kong Country: Tropical Freeze od Retro Studios se muselo líbit každému, kdo chová alespoň minimální náklonost k plošinovkám jako k žánru. Etrojkový díl Nintendo Direct toho ovšem přinesl mnohem více, jak se můžete přesvědčit v článku.

WiiU

Super Mario 3D World – Nintendo vůbec poprvé vpustí do mariovského 3D světa čtyři hráče v kooperaci – sólo hra a kompetitivní multiplayer budou samozřejmě také podporovány. Hrát můžete za Maria, Luigiho, Princeznu Peach nebo Toad a počítejte s tím, že každá z postav bude mít specifické dovednosti. Jednou z nich je třeba možnost navléci se do kočičího oblečku, v němž je možné nepřátele poškrábat, slézat vertikální stěny nebo pořádně natrhnout ikonickou mariovskou vlaječku na konci levelu. Chybět nebudou ani nové druhy puzzlů a herních prvků, které by ze Super Mario 3D World měly letos v prosinci udělat solidní tip na zábavu pod stromečkem.

....

Donkey Kong Country: Tropical Freeze – První díl v Donkey Kong sérii, který vyjde na WiiU, se už dle záběrů z traileru může pochlubit nádhernou grafickou stylizací s řadou detailů, které by člověk od plošinovky nečekal, protože se většinou objevují v nablýskaných prezentací výrobců high-end enginů. Tropical Freeze by měla vyjít ke konci roku, a krom toho, že součástí dobrodružství bude i Dixie Kong, můžete čekat zejména nová prostředí a kameru dynamicky reagující na dění ve hře.

...

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD – Wind Waker spíše nemá statut klasické Zelda hry, ale rozhodně se v rámci série řadí k těm populárnějším. HD remake hry nabídne nejenom silně upravenou grafiku ve full HD rozlišení, ale i pár úprav herních. Rychlejší plavba po moři je velkým plusem, což potvrdí všichni hráči původní verze. Záměna Tungle Tuneru za Tingle Bottle je spíše takové příjemné plus. Oč jde? Vaše vzkazy, psané do Miiverse, se budou vyplavovat ostatním hráčům na plážích ve hře. Zkrátka takový pasivní multiplayer. HD remake Wind Wakeru vyjde letos v říjnu.

...

Mario Kart 8 – Žádné obrovské změny v konceptu čekat nelze, ale zařazení antigravitačního závodění slibuje výrazné oživení hratelnosti skrze možnost jezdit po zdech nebo hlavou dolů. Chybět nebudou motorky nebo kluzáky, čili prvky známé z předchozích dílů, které se vrací. Mario Kart 8 vychází příští rok na jaře, multiplayer bude podporovat hru až pro 12 hráčů a k dispozici bude i sdílení 30 sekundových záznamů z vaší hry v rámci prvku zvaného Mario Kart TV.

...

The Wonderful 101 – Martin byl z této hry od Platinum Games na E3 2012 vyloženě nadšený, a po zhlédnutí aktuálního traileru konstatoval, že jeho nadšení se nezmenšilo, naopak. Hra podle něj na pohled vypadá oproti loňské verzi výrazně lépe. Za předpokladu, že tvůrci během toho roku nezměnili hratelnost výrazně k horšímu, tak by Wonderful 101 měl být skrytý hit letošní sezóny na WiiU. Bandu superhrdinů, kteří musí nesmírně zábavně spojit síly, aby čelili šmejdu z vesmíru, budete do boje moci vzít letos 23. srpna.

...

Bayonetta 2 – zapomeňte na to, že Bayonetta (tentokrát myslím hlavní protagonistku) nosí bílý přiléhavý obleček a ohání se extrémně dlouhým hárem. Druhý díl mrštné bojovnici přihrál krátké vlasy, nový kostým a s tím také pěknou řádku nových bojových schopností. S jejich pomocí by měly být souboje ještě intenzivnější, což si dokážu jen velmi obtížně představit. Už jednička byla, ve své takřka dokonalosti, ultra-dynamická mlátička. Opravdu jde tento aspekt zvednout ještě o LEVEL výše? Prý ano, ale uvidíme příští rok.

...

Wii Party U – osmdesát miniher není pro takto společensky zaměřený titul žádným velkým překvapením. Stejně jako fakt, že půjde v mnoha případech o variace na stolní hry, a bude je tedy možné hrát jenom s gamepadem. Pokud půjde vše v zajetých kolejích, tak Wii Party U nebude extrémně třeskutá zábava a hrát ji jinak, než při večírku, nebude mít cenu. Co já ale vím, s čím vším tvůrci přijdou…

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Super Smash Bros. pro WiiU a 3DS – Dokážu si představit, že zřejmě největší ohlas ze všech nově oznámených her pro WiiU vyvolala právě dvojice Smash Bros. her. Nová a lepší grafika, staré známé a nové pohyby pro oblíbené postavy, ale hlavně ony nové postavy, Nintendo hráčům důvěrně známé. Třeba Mega Man, když už jsme u toho. Mrkněte na ně na videu, a pokud jste fanoušci, radujte se.

...

Nová Xenoblade hra od Monolith Soft. - Během Nintendo Direct byla prezentována nová hra z Xenoblade univerza. Video vypadalo skvěle, prezentovala sandboxový naturel hry, ale zatím nejsou známy žádné další podrobnosti. Bude to ale určitě RPG, to si dovolím tvrdit stejně, jako že ve hře budou krásně zpracovaní roboti.

...

V průběhu Nintendo Direct už se nedostalo na prezentaci dalších připravovaných WiiU her, ale nová videa nebo obrázky z nich k dispozici jsou. Řeč je zejména o Pikmin 3 nebo New Super Luigi U. Určitě se na ukázky podívejte.

3DS

Přestože byl tento díl Nintendo Direct orientován zejména na WiiU hry, přeci jenom dostaly prostor i tituly pro 3DS.

Pokémon X and Pokémon Y – První hra v hlavní Pokémon sérii, která vyjde na 3DS, se na trhu objeví 12. října, a přinese nový druh fairy pokémona. Pro hardcore fanoušky to asi bude skvělá zpráva a já jen dodám, že hra nabídne v rámci série novou grafickou stylizaci, potažmo nový herní prvek zvaný Pokémon-Amie. V jeho rámci si prý s pokémonem budete moci vytvořit silnější osobní pouto – budete jej moci opečovávat, hladit, krmit a zkrátka se s ním kamarádit.

...

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds – Konečně známe název nedávno odhalené Zeldy pro 3DS. Není to přímé pokračování a Link to the Past, nicméně A Link Between Worlds se odehrává ve stejném universu a hlavně až po událostech z A Link to the Past. Takže to vlastně je pokračování a není zároveň. Čert aby si na tom zub vylámal. Link získá ve hře novou schopnost pohybu okolo zdí, když se bude moci změnit v malbu. Otvírá to prý dveře celé řadě nových puzzlů, čemuž jsem ochoten věřit. A Link Between Worlds vyjde pro 3DS někdy před koncem roku.

...

Mario & Luigi: Dream Team Bros – Další společné RPG dobrodružství Maria a Luigiho, které se odehrává v reálném (ve smyslu mariovsky reálném) světě a Luigiho snu, vyjde 12. července.

...

Nintendo toho samozřejmě aktuálně předvádí na E3 mnohem více, ale na to zas bude čas někdy jindy. Takže se nebojte, třeba na Shin Megami Tensei IV Ritual se skutečně nezapomnělo

Nejnovější články