Nová hra od tvůrců 80 Days bude opět postavená na dialozích
zdroj: Vlastní foto autora

Nová hra od tvůrců 80 Days bude opět postavená na dialozích

17. 12. 2015 19:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Studio Inkle znáte díky úspěšné cestovatelské textovce 80 Days nebo dobrodružné digitální deskovce Sorcery! Co ale hodlají tvůrci dělat dál? Další kapitolou v historii studia má být zatím nepojmenovaná hra, která po čtyřech letech vývoje adaptací nebude stát na cizí značce. Půjde o první původní dílo studia Inkle.

Vzhledem k tomu, že zatím neznáme ani jméno, toho vývojáři o novém titulu mnoho neprozradili. Víme jen, že novinka poběží na enginu Unity, tudíž vyjde na spoustě platforem. Konkrétní konzole, mobily, handheldy či PC vývojáři neupřesnili, ale na svém webu napsali, že chtějí nový projekt dostat na maximální možné množství platforem.

Víme také, že k vývoji použijí svůj vlastní Ink Writing Engine a hlavně, že půjde o dialogy prošpikovanou hru. Už v 80 Days bylo hodně textu, ale v novém projektu se máme dočkat vyloženě hromady dialogů. Z velké míry i proto, že se má nová hra točit kolem partnerství.

O mnoho víc toho tvůrci na blogu neprozradili a finální podoba herních mechanik je také ve hvězdách. Ostatně, prý i 80 Days si prošla během vývoje zhruba deseti velkými změnami, než tvůrci kápli na tu pravou. Tak jako tak, na novou hru od studia Inkle si ještě nějakou dobu počkáme.

Nejnovější články