Nová hra pro PS4 bude… hudební Tetris Effect od tvůrců Rez Infinite
zdroj: tisková zpráva

Nová hra pro PS4 bude… hudební Tetris Effect od tvůrců Rez Infinite

7. 6. 2018 11:29 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Sony zkraje tohoto týdne oznámila, že počínaje středou postupně odhalí tři nové tituly pro PlayStation 4, další dostane datum vydání a jeden se dočká virtuální reality. Každý si udělal nějakou představu, ale nikdo asi neočekával nový pohled na legendární logickou hru Tetris. A světe div se, nevypadá vůbec špatně.

Tetris Effect samozřejmě nabídne všem známou hratelnost, ale při hraní se pravděpodobně budete cítit úplně jinak. Jde totiž o hudební hru plnou přenádherných obrazových výjevů. Ty se nevyskytují jen tak na pozadí, zatímco se vám zavařuje mozek. Jak hudba, tak grafika reagují na váš styl hraní, vyvíjejí se, přizpůsobují tempo, starají se o zenový zážitek.

Na hře je zajímavého ještě něco – její název. Tetris Effect (či syndrom) je vědecký termín pro stav mysli, ke kterému dochází po dlouhém hraní Tetrisu (či čehokoliv jiného). Projevuje se tak, že se osoba setkává s herními prvky v reálném životě (vidíte krabice na paletě a představujete si dílky, které by do nich zapadly a umazaly řadu). Slova vypravěče v působivém traileru níže tak nejsou vymyšleným nesmyslem.

zdroj: Archiv

Umím si představit, že díky zajímavému vizuálu a adaptabilní hudbě se do hry ponoříte s mnohem větší lehkostí a tetrisový syndrom se tak dostaví mnohem dřív. Je otázka, zda někdo touží vídat před spaním halucinace s padajícími bloky kostek.

Tetris Effect vyjde na PS4 během letošního listopadu. Nabídne přes 30 prostředí lišících se hudbou, efekty a grafickým ztvárněním uživatelského prostředí včetně kostek. Na PS4 Pro počítejte s 4K rozlišením při 60 FPS, a ještě mnohem větší pohlcení nabídne podpora virtuální reality. Kromě standardní hry se těšte na populární módy maraton, sprint, ultra a další, včetně úplně nového mechanismu Zone, který zastaví čas a dá vám tak možnost vyhnout se prohře.

Tetris Effect zdroj: tisková zpráva

Tetris Effect zdroj: tisková zpráva

Tetris Effect zdroj: tisková zpráva

Tetris Effect zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články