Nová postava do Overwatch se blíží - Doomfist nebude s ostatními jednat v rukavičkách
zdroj: tisková zpráva

Nová postava do Overwatch se blíží - Doomfist nebude s ostatními jednat v rukavičkách

23. 7. 2017 16:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Několikatýdenní veřejná generálka na testovacím serveru je u konce. Doomfist pomalu nasazuje svoji ikonickou rukavici na pravé ruce, nabíjí kompaktní brokovnici na levé ruce a brzy začne rozsévat smrt a zkázu mezi všemi ostatními hrdiny Overwatche. Dokud ho Ana neuspí, Lúcio neshodí z útesu nebo Mei nezmrazí. Counterů bude mít Doomfist hodně a už jen kvůli své nátuře to nebude mít, navzdory velké síle, v zápasech jednoduché.

Přidat do online střílečky postavu, která všechny primárně častuje pravačkou na blízko, je vždycky výzva, a proto se třeba svého času upustilo od jednoho z původních návrhů pro Genjiho. Ten měl mít v jednu chvíli jen katanu, ale nakonec má i útok na dálku. Podobně je na tom i Doomfist, jehož hlavní zbraní je obrovská ruka(vice), ale v nouzi může dotírající nepřátele zasypat dávkou kulek z malé brokovnice.

Doomfist byl vlastně asi vůbec první hrdina, o kterém jsme v Overwatch slyšeli – zmínka o něm totiž padla ještě před nástupem Reapera, Winstona, Widowmaker a Tracer v prvním filmečku. Někteří z vás si určitě pamatují na scénu, kdy dva chlapci obdivují Doomfistovu rukavici v muzeu, jen aby se tam pár vteřin na to strhla velká bitka. A aby to starší z chlapců celé zachránil právě pomoci Doomfistovy rukavice.

zdroj: Archiv

Vývojáři s Blizzardu se teď podělili o několik perliček z vývoje a zajímavé je, že v době prvního filmečku Doomfist téměř neexistoval. Chris Metzen (bývalý šéf pro příběhy a rozvoj značek) prý jednoho dne přišel s několika jmény pro záporáky a Doomfist bylo jedno z nich. A tak pro něj udělali tvůrci velkou rukavici, ale tím to víceméně končilo.

Až časem došlo na alespoň základní nákres postavy, na které se pak začalo pořádně pracovat teprve nedávno. Doomfist je podle vývojářů, kteří vyrůstali na arkádových automatech, poctou starým bojovkám. I proto ho chtěli udělat na pohled jasně čitelného – nový hráč by neměl mít problémy s pochopením základního principu postavy, kdy je jasné, že prostě musíte všechny mlátit pravačkou.

Overwatch zdroj: tisková zpráva

Zato pokročilejší hráči si v Doomfistovi najdou příslušnou úroveň hloubky, kombinace schopností a strategických postupů, které postava bez pochyby má. Svatý grál herního vývoje „easy to learn, hard to master“ by se tak měl aplikovat i na nejnovějšího hrdinu Overwatche.

Na testovacím serveru si ho můžete vyzkoušet už nyní, ale jestli si raději počkáte na hotovou verzi v plné hře, dočkáte se za chvilku. Doomfist se v Overwatchi objeví už ve čtvrtek. Zájemce o příběh pak nezbývá než odkázat na zbrusu nový komiks Masquerade, který je věnovaný právě Doomfistovi.

Nejnovější články