Nová verze System Shock 2 modifikace Infinite se chová jako typické pokračování
zdroj: ModDb

Nová verze System Shock 2 modifikace Infinite se chová jako typické pokračování

15. 1. 2015 19:45 | Preview | autor: Ladislav Loukota |

System Shock 2 možná vyšel už před neuvěřitelnými patnácti a půl lety, v režii fanouškovské komunity však příběh hry pokračuje dále v modifikace System Shock Infinite. Tvůrci ji označují za "neoficiální pokračování" System Shock 2 a nejnovější update dokazuje, že se jim rozhodně nepráší od úst. 

Modifikace System Shock Infinite přímo navazuje na finále System Shock 2, stále tedy využívá prostředí plavidla Von Braun i její posádku. Potkal lze řadu starých známých jako kapitána Diega, ale uvidíte i nové prvky jako návrat kyberprostoru z prvního System Shocku, upraveného do first-person perspektivy System Shock 2. Dějově je pak možné absolvovat řadu volitelných linií, které pramení ze značné nelinearity hry.

Na palubě Von Braun se totiž objevuje celá řada uzavřených časových smyček, které hráč svou volbou roztíná nikoliv nepodobně jako v BioShock Infinite. Obě hry krom děr v čase ostatně rovněž sdílejí postavu průvodce - roli Elizabeth v System Shock Infinite zastane Marie Delacroix. System Shock Infinite tak pro svou značku chce být do značné míry totéž, čím byl BioShock Infinite pro sérii BioShock - uzavřením celé mytologie ve velkolepém podání.

Aktuální verzi 2.0 tvůrci intenzivně vyvíjeli posledních šest měsíců, krom původní hry v ní hráči naleznou i map pack odehrávající se ve virtuální realitě (deset nových map!) a čtyři nové dějové linky, které hráč může či nemusí o své vůli absolvovat. Součástí nové verze je navíc i vylepšená a předtím nevydaná verze 1.0 obsahující vylepšené dialogy a animačky. Předešlé verze modifikace přinesly například přepracované animace postav, nového společníka a uvedení již zmíněných "tears'.

Půlroku nazpět, kdy vývojáři dokončili všechny podstatné části a de facto hru dovedli do "gold" verze, modifikaci kladně ohodnotil web Rock, Paper, Shotgun. Na verzi si rovněž posvítil Adam, který vypíchl, že je System Shock Infinite kompatibilní i s modifikacemi pro původní hru, které vylepšují grafiku a zvuk.

System Shock Infinite můžete stahovat z ModDB stránky, modifikaci pak můžete aplikovat na Steam i GOG verze System Shock 2. A vývojáři slibují, že stále není všem verzím vylepšeného System Shocku 2 konec - definitivní verze nabídne i filmeček navíc.


System Shock Infinite trailer - Mod DB

Nejnovější články