Nový Ghostbusters film doprovází do kin i dvojice her pro PC, konzole a mobily
zdroj: tisková zpráva

Nový Ghostbusters film doprovází do kin i dvojice her pro PC, konzole a mobily

13. 7. 2016 18:17 | Preview | autor: Adam Homola |

V červenci se nedočkáme jen nového filmu Ghostbuster (Krotitelé duchů) na plátnech kin, ale i dvou nových her. Jejich cílem je podpořit premiéru filmu jak formou hry pro PC a konzole, tak i pro mobilní zařízení. V obou titulech se vžijete do role krotitele duchů – zelenáče, který musí v Manhattanu pochytat co nejvíc duchů a zachránit svět. Ve hře pro PC a konzole to bude z ptačí perspektivy ve stylu akčního RPG, v mobilní hře Ghostbusters: Slime City zase v podobě akce z pohledu třetí osoby.

Ghostbusters

Ghostbusters pro PC, PlayStation 4 a Xbox One je akční RPG se singleplayer kampaní a lokálním kooperativním mulitplayerem pro až čtyři hráče. Děj se odehrává po událostech nového filmu, kdy se ujmete skupinky nových krotitelů duchů a vaším úkolem je zachránit Manhattan a tím i celý svět.

Cestou k cíli objevíte skryté předměty, které lze sbírat. Samozřejmě si můžete vybrat z několika hrdinů, a každému pak vylepšovat výbavu i schopnosti. Vedle standardní hry je k dispozici ještě Ghostbusters Ultimate Bundle, kde najdete hru, DLC s klasickými obleky, bonusovou pastí, digitální kopií nového filmu (který ale dostanete až ve chvíli, kdy vyjde v online obchodech) a dvě tematické drobnosti na dashboard.

zdroj: Archiv

Ghostbusters: Slime City

Druhou novou hrou je mobilní Ghostbusters: Slime City, ve které se ujmete role rekruta a opět půjdete zachraňovat Manhattan. Oproti konzolové/PC hře tu na podstatně jednodušší akci nahlížíte hrdinům přes rameno a můžete si sestavit vlastní protonový batoh, což vašemu svěřenci zlepší výkon a upraví vzhled.

Vylepšovat si můžete i základnu, ve které nabíráte nové zakázky, skrze které se zase dostanete k silnějším zbraním a odměnám. Ve hře se můžete přidat i k ostatním hráčům, vytvořit skupinu a následně plnit komunitní úkoly. Slime City obsahuje také PvP prvky a online žebříčky, ve kterých se můžete s přáteli i nepřáteli předhánět, co hrdlo ráčí.

Ghostbusters: Slime City je už dostupná na Andoroid a iOS. Podle očekávání si ji můžete stáhnout zdarma a samozřejmě ve hře nechybí mikrotransakce.

zdroj: Archiv

Ghostbusters (film)

Nebýt nového filmu, nevyšla by s největší pravděpodobností ani jedna z výše zmíněných her. Filmaři pošlou novinku na plátna kin více než třicet let po původním filmu a navzdory popularitě původních herců se rozhodli k přeobsazení hlavních hrdinů. Z těch se staly hrdinky a ženská parta krotí duchy relativně úspěšně.

Nový film má totiž na Metacritic hodnocení 59 ze 100, což není, vzhledem k očekáváním, vůbec špatné. U nás bude mít nový film premiéru až 28. července, zatímco v Americe si premiéru odbude už 15. července.

Nejnovější články