Nový Hitman nevyjde v early access verzi, ale nepůjde ani o hru epizodickou
zdroj: tisková zpráva

Nový Hitman nevyjde v early access verzi, ale nepůjde ani o hru epizodickou

10. 7. 2015 12:42 | Preview | autor: Adam Homola |

Oznámení nového Hitmana fanoušky potěšilo a zároveň zmátlo. Vývojáři totiž zkusí nový formát vydávání hry, ale doposud pořádně neřekli jaký. Vyjasnit situaci se nyní pokusili na webu hry, což se jim povedlo, takže je konečně jasné, jakou formou se k hráčům nový Hitman dostane. Nepůjde o epizodický model, ani early access - tvůrci si totiž vypůjčí prvky z obou modelů.

Základní verze hry pro PC, PlayStation 4 a Xbox One vyjde 8. prosince. Tím všechno začne a sami vývojáři kladou velký důraz právě na slovo "začne". Vzápětí totiž dodávají, že 8. prosince se na pulty digitálních obchodů nedostane hotová hra. Nový Hitman se začne v prosinci prodávat za 60 dolarů, ale obsah tomu zpočátku odpovídat nebude.

Teprve na konci roku 2015 chtějí tvůrci vydat první pořádný obsahový update, přičemž do jakési finální podoby hra dospěje až v průběhu let 2016 nebo 2017. Za plnou cenu 60 dolarů si ale v prosinci nekoupíte jen zmíněný začátek, nýbrž kompletně celou hru. To znamená, že za žádný další obsah už platit nebudete.

Co přesně nabídne základní verze hry, to hodlají vývojáři sdělit v blízké budoucnosti. Už nyní se ale brání označení early access, protože podle nich naznačuje nehotovu či technicky nedodělanou hru. Taková ale základní verze Hitmana údajně nebude - všechny v ní obsažené lokace, mise a události vyjdou v hotové a odladěné formě. Tedy v rámci možností. Tvůrci samozřejmě počítají s vydáním patchů a updatů.

zdroj: Archiv

Když nemá být Hitman early access, tak je to hra epizodická? Kdepak, minimálně ne ve smyslu, jak jsme se tento pojem naučili chápat díky produkci Telltale Games. To znamená, že v roce 2016 nevyjdou žádné příběhové balíčky, za které bychom museli platit navíc. Hra zkrátka má vycházet po kouscích, které tvůrci navíc proberou s komunitou.

A nepůjde jen o příběhové mise, které bychom mohli přirovnat k typickému season passu. Cílem vývojářů je do hry pravidelně přidávat nové online události, výzvy, vedlejší úkoly, mise... Hra prostě bude v roce 2016 žít svým vlastním životem a do stavu "hotového" produktu se zřejmě transformuje až v průběhu roku 2017.

"Pro to, co děláme, opravdu neexistuje žádný termín. Právě proto hovoříme o hře jako o produktu, který žije - je to něco, co bude růst a postupně se vyvíjet. Na E3 se nás na tohle ptalo hodně lidí, takže pokud někoho z vás napadne nějaký skvělý termín, napište nám. Vážně," uvedli vývojáři na oficiálním webu hry a dávají vám tak možnost pojmenovat novou formu vývojového a distribučního modelu.

Hitman 6 (pracovní název) zdroj: tisková zpráva

Nový model nemusí být ve výsledku vůbec špatný, ale podle mého názoru záleží na tom, jak kvalitní a odladěná skutečně bude první verze, která má vyjít na začátku prosince tohoto roku.

Pokud bude začátek působit jako klasická velká hra, tak nakonec proč ne. Jestli ale bude připomínat spíš větší demo, třeba ještě plné bugů a nedodělků, tak si to vývojáři od fanoušků série pěkně schytají. Toho si ale musí být určitě dobře vědomi, tak nezbývá než počkat, s čím přijdou.

Pokud patříte k hráčům, kteří před digitálními verzemi preferují krabicovky, zahrajete si o něco později. Digitální verze je totiž pro vývojáře prioritou. Krabicová verze hry sice vyjde, ale bude to až někdy v průběhu roku 2016. Na druhou stranu je příjemné potvrzení, že k hraní nebudete potřebovat internetové připojení. Bez něj si v klidu užijete všechny lokace a mise. Pochopitelně pak ale nebudete mít dostupné online žebříčky, aktualizace a live události, v jejichž rámci se předháníte s kamarády, plníte specifické online výzvy apod.

Další informace o novém Hitmanovi se prý dozvíme za měsíc během Gamescomu, přičemž první dojmy z E3 sepsal Jakub do tohoto článku.

Nejnovější články