Nový příběhovým rozšířením pro Hearthstone by mohl být magický Karazhan
zdroj: tisková zpráva

Nový příběhovým rozšířením pro Hearthstone by mohl být magický Karazhan

19. 7. 2016 14:04 | Preview | autor: Adam Homola |

Dějištěm nadcházejícího příběhového rozšíření Hearthstone: Heroes of Warcraft by mohla být opuštěná věž, v níž svého času sídlil Strážce Medivh. Naznačují to nejenom spekulace, ale též informační drobky ze strany Blizzardu. Vývojáři na nedávné akci Fireside Gathering v Kalifornii rozdávali pozvánku na „majestátní, podivuhodnou a magickou událost“, jak reportuje Heartpwn. Podle jednoho čínského hráče by se mělo nové Adventure odehrávat v raidu, jehož název vychází v čínštině na tři znaky.

Za normálních okolností bychom mohli nad běžným čínským přispěvatelem na fóra mávnout rukou, ale 见崎_鸣 už nedávno prozradil vydání nového alternativního hrdiny - šamana Morgl the Oracle. Nedlouho poté ho Blizzard oficiálně potvrdil, což se může a nemusí stát i s oznámením nového Adventure.

Raidů a dungeonů na tři čínské znaky je ve World of Warcraft několik, ale díky uživateli redditu s přezdívkou czhihong můžeme vydestilovat všechny možnosti na hrstku kandidátů: Karazhan, Ulduar, Terrace of Endless Spring, Highmaul a Zul’Aman.

karazhan1-large zdroj: tisková zpráva Mapa Karazhanu z World of Warcraft.

Z pěti kandidátů se jako nejpravděpodobnější jeví Karazhan, který byl svého času společně s Ulduarem jedením z nejoblíbenějších raidů. Karazhan je velký, má spoustu sekcí a jedenáct unikátních bossů, což zní jako ideální adept pro Adventure do Hearthstone. Věž včetně Medivha jsme mohli navíc nedávno vidět ve filmu Warcraft.

Medivh také před měsícem rozšířil řady hrdinů v Heroes of the Storm a mohl by sehrát nemalou roli i v nadcházejícím datadisku Legion pro World of Warcraft. Karazhanu hraje do karet také nevhodnost či nedůležitost ostatních raidů. Highmaul přibyl do hry teprve nedávno společně s Warlords of Draenor a má sedm bossů. Terrace of Endless Spring přišel do hry společně s Mists of Pandaria a má jen čtyři bosse.

Oblíbenost a vůbec ikoničnost obou jmenovaných nejde s Karazhanem (přibyl už v The Burning Crusade) a Ulduarem (Wrath of the Lich King) moc srovnat, a Zul’Aman (Cataclysm) už ve své původní podobě ve hře není.

Knihovna Karazhanu tak, jak jsme ji mohli vidět ve filmu Warcraft.

Druhou variantou je samozřejmě Ulduar, taktéž jeden z oblíbených a vhodných raidů, ale Karazhan ve spekulacích a pravděpodobnosti jasně vede. Ať už se do hry dostane jakýkoliv raid, jisté je, že nového Adventure se dočkáme skutečně brzy. Vzhledem k vydání předchozích rozšíření to časově sedí a po posledním čistě karetním rozšíření Whispers of the Old Gods je na řadě právě další Adventure.

Vydání nového příběhového rozšíření v období září – říjen je podle mě téměř jistotou, byť oficiálně nemáme potvrzeno vůbec nic. Zanedlouho se ovšem koná Gamescom (17. – 19. srpna), kde se Blizzard s novým příběhovým rozšířením s velkou pravděpodobností ukáže.

Nejnovější články