O podstatě pavučiny z Spider-Man Web of Shadows
zdroj: tisková zpráva

O podstatě pavučiny z Spider-Man Web of Shadows

20. 10. 2008 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Vývojáři odpovídají na otázky o ovládání, sjíždění po stěnách budov či skákání z mrakodrapů.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Houpání se na pavučinách představuje alfu i omegu každé hry s pavoučím mužem v hlavní roli a proto se nelze divit, že fanoušci bombardují autory nadcházejícího Spider-Man: Web of Shadows spoustou dotazů. Z čerstvě zveřejněných odpovědí jde v první řadě vyčíst to, že houpat se budete moci neomezeně a nebude třeba čekat na to, než se vám dobije příslušný ukazatel.

Oproti předchozím hrám se ovládací mechanika prý dost změnila, ne však natolik, aby fanoušky série uváděla v rozpaky. "Mluvit o ovládání je sice jako tančit o architektuře," brání se správně autoři, přesto prozrazují alespoň to základní: skok začne pomaleji a pakliže včas stisknete příslušné tlačítko, pavoučí muž během zhoupnutí se teprve nabere rychlost.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jindy zase Spiderman sjede po stěně budovy a plynule přejde v útok na protivníka (nejčastěji tzv. swing-kickem, tedy rozhoupnutím se s kopancem na konci). A jakmile ovládání přijdete na kloub, dovedete jízdou po stěnách a houpáním se zahýbat dokonce i za roh. Narozdíl od třetího dílu navíc hrdina dokáže zároveň se houpat na jedné roce a druhou střílet další pavučinky.

A co se týče vozidel, dle slov autorů jich sice ve hře objevíte několik, ale řídit nakonec nebudete žádné. To však prý ještě neznamená, že nějakým záhadným způsobem neovlivní další průběh mise. Spider-Man: Web of Shadows vyjde 24. října pro PC, Xbox360, PS3, Wii a PS2 - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Dva obleky v Spider-Man Web of Shadows  [13.7.2008 13:13 - levis]
Manhattanská karanténa v Spider-Man Web of Shadows  [24.6.2008 11:11 - levis]
Přelomový Spider-Man Web of Shadows  [18.4.2008 13:13 - jd]
zdroj: IGN blog

levis

Nejnovější články