Oblasti World of Warcraft: Legion se vám přizpůsobí a nabídnou nekonečné dungeony
zdroj: tisková zpráva

Oblasti World of Warcraft: Legion se vám přizpůsobí a nabídnou nekonečné dungeony

7. 11. 2015 14:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Úvodní filmeček k World of Warcraft: Legion jste už určitě viděli, ale měli byste se na něj podívat před hraním datadisku opravdu pořádně. Vývojáři na BlizzConu prozradili, že tentokrát to bude vůbec poprvé, co se intro k World of Warcraft přímo dotýká hlavního příběhu hry a navazuje na něj. Z filmečku se tedy dostaneme přímo do oblasti Broken Shore, kde se bude pokračovat a celý datadisk tady začne.

Broken Shore by měl být přitom o něco náročnější než běžná úvodní lokace z předchozích datadisků a navíc to bude speciální event pro 40 hráčů, kdy se připojíte po boku Genna Greymane, Variana Wrynna, Sylvanas Windrunner a několika dalších hrdinů. 20 hráčů za Hordu a 20 za Alianci začnou z protilehlých stran Broken Shore a postupně se propracují doprostřed, k jednomu ze zásadních odhalení úvodu datadisku.

Demon Hunter

World of Warcraft: Legion zdroj: tisková zpráva

Podobně jako v případě Death Knighta bude úvodní oblast pro Demon Huntera definujícím zážitkem, na základě kterého byste měli pochopit co to přesně znamená být Demon Hunterem. Navíc se tady naváže na příběh z prvního datadisku Burning Crusade, protože i tentokrát bude ikonickou postavou rozšíření starý známý Illidan. Vy ho budete v Legion coby Demon Hunter následovat a naučíte se využívat zařízení Legionu proti nim (portály, různé "vysílačky" apod.).

Svoji sílu a schopnosti budete krást přímo z těl padlých démonů a sám Illidan vám dá svého mounta Felsabera. V datadisku potkáte pochopitelně několik nových potvor jako například The Imp Mother, Jailer, nebo Inquisitor, ale dojde i na silnější a nebezpečnější verze starých známých démonů. Mardum, bývalý vězeňský svět, je jen první částí již zmíněného intra pro Demon Huntery. Jakmile se dostanete z úvodu do regulérní hry, zapojíte se do frakce, zařídíte si vlastní Class Order Hall a dostanete quest na získání vašich vlastních Warglaives na úrovni Artifact.

"World of Warcraft: Legion je jedna z nejintenzivnějších kapitol v historii Warcraftu. Datadisk je plný novinek a obsahu, který dotlačí postavy nováčků i veteránů na hranice jejich možností. Hráči si mohou naboostovat novou postavu, nebo začít ovládat Demon Huntera s předstihem a být tak připraveni na souboj s Burning Legion hned na vydání datadisku v létě příštího roku," napsal v tiskové zprávě šéf Blizzardu Mike Morhaime.

Broken Isles

World of Warcraft: Legion zdroj: tisková zpráva

Své dobrodružství v rámci Broken Isles začnete na The Broken Shore. Následně se můžete přesunout třeba do Val-sharah, který je rájem pro druidy, do nějž se ale pomalu dostává zlo a ničí všechno co mu přijde do cesty. Z nádherného fantasy lesa toho tak už moc nezbývá, ale namísto do Val-sharah můžete jít kamkoliv chcete. World of Warcraft: Legion bude mít trochu jinou strukturu obsahu než na jakou je asi většina hráčů zvyklá.

Namísto lineárního procházení jedné oblasti za druhou si budete moc vybrat do jaké zóny se vám chce a klidně se do ní můžete vydat. Nemusíte přitom řešit vaši úroveň a úroveň dané zóny. Všechny oblasti se vám automaticky přizpůsobí, tudíž můžete být vždycky s vašimi přáteli. Přizpůsobovat se vám budou i odměny za úkoly, ale end-game obsah bude pořád přítomen a ten se vám nijak přizpůsobovat nebude.

Začít tak klidně lze třeba v oblasti Azsuna, která je bývalým domova pradávných nočních elfů a najdete tam také pozůstatky Blue Dragonflight. Highmountain je místo kde najdete jednu z největších hor v celém Azerothu a tamní populaci taurenů. Ve Stormheimu se zase naučíte něco o vrykulské kultuře a dojde i na původ Val'kyr a Kvaldir. Suramar je pro změnu pradávným elfím město ležícím v centru Broken Isles. A nakonec do Thal'dranathu se podíváte až v trochu pozdější fázi příběhu...

zdroj: Archiv

Velkou změnou projde také obtížnost i odměny v dungeonech. Ty nyní nabídnou v rámci Challenge módu nekonečný systém stále se zvyšující obtížnosti s odpovídajícími odměnami. Ideálně byste tedy měli v Legion pořád co dělat, protože teoreticky nebudete hotoví nikdy a je otázkou, jestli se podaří vývojářům udělat takové dungeony, aby vás u hraní udržely až do dalšího datadisku. S vydáním WoW: Legion se počítá na příští léto, nejpozději však na září 2016.

Nejnovější články