Obří patch přidá do Diabla III nové oblasti, zónu, dungeony, Rifty, desítky legendárek...
zdroj: tisková zpráva

Obří patch přidá do Diabla III nové oblasti, zónu, dungeony, Rifty, desítky legendárek...

7. 11. 2015 16:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Diablo III při úvodní prezentaci na BlizzConu asi jako jediné chybělo, ale jeden z následujících panelů nám jasně řekl, že vývojáři na hru nezapomněli. Právě naopak a už brzy se král hack and slash RPGček rozšíří o obrovský patch 2.4. Ten se rozhodně řadí k těm největším, které hru kdy potkaly. Přidá totiž dvě nové oblasti, jednu novou zónu, set dungeony, 50 legendárních předmětů a hromadu dalších věcí.

Oblasti

První z dvou nových oblastí je Eternal Woods a jde v podstatě o rozšíření dříve přidaného Ruins of Sescheron. Určitě jste si všimli, že na jedné straně Sescheronu začíná temný les. Ten je zatím pořád ještě nepřístupný, ale s příchodem patche 2.4 je to právě tahle lesní oblast, do které se budete moct podívat. Les má být plný nemrtvých, událostí a bounties.

Diablo III: Reaper of Souls zdroj: tisková zpráva

Druhou oblastí jsou Royal Quarters a jde opět o rozšíření stávající oblasti - tentokrát sídla samotného Leorica. Barikády se po vydání patche 2.4 odstraní a vy můžete prozkoumat jak to vypadalo na místě Skeleton Kinga když ještě žil. Vedle oblastí se chystá i celá nová zóna Greayhollow Island zasazená do pátého aktu. Ostrov nabídne 16 nových monster a měl by být přístupný pouze skrze mód Adventure.

Dungeony

Velkou novinkou jsou také set dungony. Tedy dungeony specificky navržené pro konkrétní set výstroje a výzbroje. Jakmile dáte dohromady všech šest kousků a složíte set, dostanete indicie které vás navedou k pradávnému dungeonu. Pak už je na vás jak v něm s daným setem obstojíte.

Diablo III: Reaper of Souls zdroj: tisková zpráva

V těchto dungeonech už randomizaci nehledejte, budou kompletně statické, ale také plné odměn. Ty mají mít formu kosmetických úprav pro konkrétní set, ale skuteční hardcore hráči, kterým se podaří projít všechny set dungeony se všemi sety, dostanou zatím nejmenovanou speciální odměnu.

Empowered Rift

Jestliže vám v Diablu III přetéká virtuální konto zlaťáky, můžete se začít na patch 2.4 také těšit - přidá totiž jeden zajímavý způsob jak utrácet peníze. Po vstupu do Greater Riftu nově dostanete možnost zkusit své štěstí v tzv. Empowered Riftu. Za peníze si pak koupíte větší šanci získat upgrady pro legendární gemy které vám vypadnou na konci každého úspěšně splněného Empowered Riftu.

Diablo III: Reaper of Souls zdroj: tisková zpráva

Množství zlata které vás může tahle sranda stát závisí na úrovni Greater Riftu. Tudíž byste neměli rozhazovat zbytečně, ale investici zvážit. Přesto stále platí že s větší investicí máte možnost získat více. Cílem této úpravy není jen nabídnout nové upgrady pro legendární gemy, ale udělat ze zlata alespoň trochu vzácnější komoditu - tedy dát hráčům další možnost ho utrácet za smysluplnou věc.

Legendárky, sezóny a všechno ostatní

Vývojáři také přidají 50 nových legendárek, přepracují většinu setů a přidají funkci Rebirth. Ta vám přerodí vašeho "nesezónního" hrdinu zpátky na 1. level a zbaví ho veškeré výbavy, která vám přijde "poštou". Tím pádem můžete hrát pořád v sezónách se stejným jménem a počtem hodin, aniž byste museli pokaždé zakládat úplně novou postavu. Přechod mezi sezónami by tak měl být mnohem plynulejší a hlavně bezbolestný proces.

Diablo III: Reaper of Souls zdroj: tisková zpráva

Patch 2.4 je opravdu jeden z těch největších patchů jak pro Diablo, tak snad i pro jakoukoliv hru od Blizzardu po jejím vydání, vyjma World of Warcraft. Vývojáři jednoduše nechtějí nechat Diablo seschnout a i když na oznámení případného druhého datadisku už asi nedojde, je očividně pořád co hrát. Na PTR se patch 2.4 objeví už příští týden a pokud vás zajímají konkrétní detaily a další menší novoty, můžete se podívat na oficiální web hry.

Nejnovější články