Odehrává se Bioshock Infinite ve stejném světě jako první díly?
zdroj: tisková zpráva

Odehrává se Bioshock Infinite ve stejném světě jako první díly?

4. 1. 2013 16:25 | Preview | autor: Adam Homola |

Bioshock Infinite od Irrational Games se už snad žádného dalšího odkladu nedočká a v tom březnu skutečně vyjde. Pořádná marketingová mašinérie se ještě nerozjela, ale teď tu máme takovou zajímavou drobnost přímo od Shawna Eliotta, který na novém Bioshocku pracuje jako designér úrovní. Ten naznačil, že by světy prvních dvou Bioshocků mohly být s novým dílem propojeny. Jestli se ale skutečně jedná o stejný svět, nebo je to jen nějaká paralelní realita, to už nepotvrdil a jen nenápadně tančil okolo. Nějaké spojitosti tam ale budou.

Už například jen samotný úvod hry, který připomíná úvod z prvního dílu. V Infinite se hráč dostane k majáku na člunu a místo dolů pak vyletí v kapsli nahoru. Plasmidy z předchozích dílů nahradily “vigory”, což je v podstatě to stejné. A nejde si nevšimnout ani designových podobností u nepřátel. Abychom zjistili, jestli si s námi Irrational jen rádi hrají a mají v oblibě naznačování, nebo jestli skutečně Songbird, Elizabeth a Booker žijí ve stejném světě jako Ryan, Jack, Atlas a další známé firmy.

“Chceme, aby si hráči sami zjistili, jestli jsou ve hře nějaká pojítka na předchozí díly série. Ptáte se mě na dobrou otázku, ale já vám na ni nemůžu odpovědět, i když byste pak měli v článku pěknou exkluzivitu. Navíc bych řekl, že něco takového by pak zkazilo hráčům zážitek,” řekl v rozhovoru s Jeux Video 24 Shawn Eliott. Nevymáčkl se, ale naznačoval až nezdravě moc. Kdyby chtěli Irrational ty dva světy jasně oddělit a mít podobnosti pouze designové a hratelnostní, tak by kolem toho nedělali takové vytáčky.

Eliott také na otázku, proč se do hry nedostal multiplayer, zopakoval takové to klasické že na to nebyl čas, aby to mohli vybrousit do požadované kvality. K tomu ale také dodal, že to nepovažuje za ztracený čas, protože zkušenosti, které vývojáři získali za těch několik měsíců práce na multiplayeru, nakonec obohatily singleplayer. Jak, to už bohužel neprozradil. Lepší herní kooperace hlavního hrdiny s Elizabeth a jejími silami? Dost možná. Pořád je výhodnější mít lepší singleplayer, než standardní singleplayer a nedopečený, stokrát viděný multiplayer.

Nejnovější články