Online RTS The Imperial Realm: Miranda po sedmi letech vývoje spouští early access
zdroj: tisková zpráva

Online RTS The Imperial Realm: Miranda po sedmi letech vývoje spouští early access

10. 5. 2017 18:59 | Preview | autor: Václav Pecháček |

„Proč dosud nikdo neudělal MMO real-time strategii?“ zeptal se sám sebe před třinácti lety Robert Basler, bývalý vývojář EA se zkušenostmi ze sérií jako Medal of Honor nebo Need for Speed. A je to dobrá otázka. Obrovský svět, v němž se prohánějí armády ovládané tisícovkami generálů a navzájem proti sobě podnikají ničivé ofenzivy… To zní jako hra, která by si svou oddanou komunitu mohla najít. A možná že k tomu vážně dojde. Basler totiž po dlouhých letech vývoje vydal early access verzí The Imperial Realm: Miranda.

Vývoj hry začal už před sedmi lety, ale teď je potřeba finanční injekce, aby se projekt pohnul do finální fáze. Na oficiálních stránkách tak můžete přispět určitou částkou a na oplátku získáte odměnu, přibližně jako v případě Kickstarteru. Jen tu není žádný konečný cíl ani časový limit. Za 5 dolarů například získáte právo hrát 7 dní po vydání, za 25 dolarů je dostupná samotná hra.

Ale takové myšlenky jsou možná trochu předčasné, když jsem ještě pořádně nestačil vysvětlit, o co že v The Imperial Realm vlastně půjde. Inu, půjde o Mirandu. To je planeta zdevastovaná šíleným císařem, na níž se nachází nepřeberné přírodní bohatství, a právě o to budou soupeřit konkurenční stratégové. Politická a vojenská situace celého světa není předem daná, takže každý váš krok může mít dalekosáhlý vliv na osud vaší frakce a celé planety.

zdroj: Vlastní

Do toho všeho si můžete vytvořit vlastního generála a jednotky, abyste mezi všemi těmi armádami patřičně vynikli. A pak tu je ještě Nemesis System. V předběžném přístupu na něj sice ještě nenarazíte, ale jednoho dne díky němu budete motivováni k ničení určitých hráčů. Jeho součástí jsou dílčí herní módy, za něž obdržíte nejrůznější speciální odměny.

Basler jako svou hlavní inspiraci cituje slavnou sérii Command & Conquer, což vůbec není špatný vzor. Plná verze by měla vyjít přesně za rok, v květnu 2018. A pokud si stále ještě nejste jistí, jak to celé funguje, podívejte se na následující trailer, v němž se tři kamarádi spiknou proti jednomu pořádně mazanému nepříteli. Ale pozor – pokud máte alergii na předpotopní grafiku, dejte od videa rychle ruce pryč.

Nejnovější články