Online simulace středověkého života Life is Feudal: MMO míří do uzavřené bety
zdroj: tisková zpráva

Online simulace středověkého života Life is Feudal: MMO míří do uzavřené bety

22. 2. 2017 14:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Nadcházející onlineovka Life is Feudal: MMO se přiblížila svému vydání spuštěním uzavřené betaverze. Do té se můžete pořád přihlásit na stránkách hry, ale mějte na paměti, že uzavřená beta poběží zhruba jen dva týdny. V ní si můžete vyzkoušet rozsáhlý středověký svět a pokusit se přežívat a budovat nejen vlastní živobytí, ale také společnost v nekompromisní době.

Life is Feudal: MMO popisují sami vývojáři jako jakýsi sociální zážitek, kdy začínáte sami, ale velmi rychle se budete chtít k někomu přidat. Ve spolupráci s ostatními hráči tak nebudete jen bojovat, ale také sbírat suroviny, stavět přístřešky, vyrábět nástroje a vůbec se snažit v kulisách drsného světa kolektivně vybudovat fungující středověkou společnost.

Ve hře nenajdete žádné fantasy prvky. Důraz na realističnost je tu velký a měl by hrou prostupovat od začátku až do konce. Konec je zde přitom samozřejmě otevřený a pro někoho může vypadat jako obdělávání políček, zatímco někdo jiný má ambice na to stát se šlechticem a vládnout.

I to je možné, vzhledem k propracovanému systému guild. Což je mimochodem také jeden z největších rozdílů Life if Feudal: MMO od Life is Feudal: Your Own. Zatímco v první jmenované máte guildy plnohodnotné, v Life if Feudal: Your Own jen jejich torzo. Podobně to platí i o rozloze herního světa (21x21 km oproti 3x3 km) a radikální rozdíl je také v počtu hráčů, kde jich bude v MMO přes deset tisíc, zatímco v Your Own maximálně čtyřiašedesát.

zdroj: Archiv

Life if Feudal: Your Own lze tak v kontextu všech prvků Life is Feudal: MMO brát spíš jen jako takové větší demo, nebo přestupní stanici před tím, než se vrhnete do plnohodnotné simulace středověkého života.

Rozdíl mezi hrami bychom našli ještě jeden (všechny si můžete přečíst na oficiálním webu hry): zatímco Life is Feudal: MMO momentálně neseženete a musíte leda tak doufat v přístupu k uzavřené betaverzi, Life if Feudal: Your Own je na Steamu. Tam vás tenhle multiplayerový sandbox vyjde na 30 eur, ovšem podle uživatelských ohlasů se zatím nejedná o žádnou pecku.

Nejnovější články