Orphan Age je simulátor života sirotků inspirovaný The Sims a This War of Mine
zdroj: tisková zpráva

Orphan Age je simulátor života sirotků inspirovaný The Sims a This War of Mine

2. 6. 2018 10:44 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Temná témata mají něco do sebe. Hry jako This War of Mine a Frostpunk se nebojí ukázat zmar prostých lidí, kteří zažívají těžké časy v nepříznivých podmínkách, ať už válečných nebo přírodních. Pokud vám podobné hry poskytují nezapomenutelný zážitek v dobrém slova smyslu, pak by vás mohla zaujmout i depresivní kyberpunková Orphan Age.

Kyberpunk, sirotci, deprese, hlad, nepřátelské město… Orphan Age rozhodně nenabídne prostor ke smíchu, pokud si tedy neujíždíte na opravdu černočerném humoru, který vidíte i tam, kde ve skutečnosti není. Zajímalo by mě, co tvůrce vede ke zpracování tak neveselého tématu, ale možná to ani vědět nechci. Ale je pravda, že kyberpunk neznamená jen technologický pokrok a pokročilé modifikace těla, ale často i nemilosrdnou dystopii.

Důležité je, že hra vypadá nadějně. Inspirace se z hlediska hratelnosti hledala u série The Sims, Fallout Shelter a This War of Mine. Příběh zase pomrkává směrem k Blade Runnerovi, Shadowrunu a filmu Hrob světlušek. Zní to jako zajímavé spojení managementu se simulátorem života.

zdroj: Archiv

Vaši sirotci mají své potřeby – musí jíst a pít, udržovat se v čistotě, odpočívat, socializovat se, mít se alespoň trochu hezky. Jinak jim nepůjde nutná dětská práce od ruky a celá komunita sirotků může jednoho dne padnout.

Tomu se snažíte zabránit rozšiřováním své „základny“ a vysíláním některých dobrodruhů na průzkum hroutícího se města, které je dějištěm nelítostné občanské války v roce 2027. Každý ze sirotků má vlastní osobnost, dobré i špatné vlastnosti a temný příběh, který se postupně vyvíjí.

Venku nacházíte potřebné suroviny i další osiřelé děti, které se mile rády připojí k vašemu rozrůstajícímu se podniku. Orphan Age je dílem pouhých dvou vývojářů, kteří právě teď vybírají finance na Kickstarteru. Ale než jim svěříte své úspory, vyzkoušejte si demo.

Úrovně příspěvků začínají na 16 eurech za digitální verzi, kterou byste měli dostat nejpozději v prvním kvartálu příštího roku. Vyšší příspěvky vám zajistí dřívější vstup do rozpracované verze hry a další zbytečnosti pro bohatší zájemce.

Součástí kampaně je ještě jedna jiná hra – Orhan Age: Diaries. Ta je součástí dražších balíčků nebo samostatně za 8 eur a dostanete ji prakticky okamžitě. Jde o vizuální novelu od studia Nova-box (tvůrci Along the Edge), která vypráví příběh čerstvě osiřelého Farooka, který se snaží začlenit do společnosti sirotků.

V této hře vás čekají důležitá rozhodnutí, která vás dovedou k některému z možných konců. Něco mi říká, že to bude síla. Orphan Age: Diaries později vyjde na Steamu spolu se samostatnou hrou Orphan Age.

Nejnovější články