Otevřená beta MOBA střílečky Battleborn začne druhý týden v dubnu
zdroj: Gearbox

Otevřená beta MOBA střílečky Battleborn začne druhý týden v dubnu

23. 3. 2016 14:28 | Preview | autor: Adam Homola |

Otevřená beta Battlebron, multiplayerové online střílečky s MOBA prvky od Gearboxu, začne 8. dubna. V uvedený den se spustí servery pro všechny majitele PlayStation 4. Hráči na PC a Xbox One si budou muset počkat do 13. dubna. Otevřená beta na všech třech platformách potrvá do 18. dubna.

Během bety si budete moct vyzkoušet od každého něco. Vedle dvou multiplayerových módů bude přítomen i příběhový mód a všechny tři systémy progrese se svými odměnami. Majitelé PlayStationu 4 nejen že se k betě dostanou dříve, ale dostanou navíc také první DLC balíček hned po vydání hry. Ještě během bety si mohou také vyzkoušet hrdinu Tobyho, který je hráčům na PC a Xboxu One v betě zapovězen a dostanou se k němu až po vydání plné hry.

Gearbox počítá i s preloadingem, který se spustí 6. dubna a měli byste se připravit na zhruba 8,5 GB dat na PS4, 12 GB na PC a 11 GB na Xboxu One. Další příjemnou zprávou pro majitele PlayStationu 4 je volná dostupnost bety – nemusíte mít kvůli ní aktivní účet PlayStation Plus a dostanete se k veškerému obsahu. Zato majitelé Xboxu One musí mít kvůli kompletnímu obsahu Xbox Live Gold zaplacený.

zdroj: Archiv

Pokud máte pouze bezplatnou verzi Xbox Live, zahrajete si jen privátní verzi příběhového módu a privátní verzi kompetitivních módů, plus můžete zapomenout na veškeré veřejné funkce matchmakingu. Ale už k samotnému obsahu otevřené bety. V ní si vyzkoušíte dvě epizody z příběhového módu (sólo i v kooperaci), dva módy z kompetitivního multiplayeru a všech 25 hrdinů.

Ne všichni budou ale dostupní hned od začátku, k některým se musíte propracovat skrze systém progrese. Ty jsou ve hře celkem tři (Helix, Character Rank, Command Rank) a bohužel se vám žádný postup z otevřené bety do plné hry nepřenese. Hezky zní také možnost hrát na PlayStation 4 či Xboxu One ve splitscreenu, což platí jak pro příběh, tak pro kompetitivní multiplayer.

Na otevřenou betu, na rozdíl od té uzavřené, už žádné NDA neplatí, jak oznámil Gearbox na webu hry. Můžete tak vesele streamovat, nahrávat videa, típat obrázky a vůbec se o svůj zážitek z Battleborn podělit s celým internetem. Plná hra pak vyjde tři týdny před nástupem svého největšího konkurenta, tedy 3. května.

Nejnovější články